Vlašić, BiH (20.-23.4.2019.)

Dvanaest planinara HPD-a Sisak obišlo je dostupna mjesta na Vlašiću: Golicu, vidikovac i kapelicu Marije Snježne, pl.dom na Devečanima (1763m), vrh Paljenik (1943m) i vrh Pavo (samo Jasminka). Neopisivo. Boravili smo u novom pl.domu Grof Erik Brandis, PD “Paklarske stijene”. Uživali. Zanimljiv je bio posjet Visokom i Bosanskoj dolini piramida. Uz vodstvo mladog Almina obišli smo podzemni labirint Ravne, park u kojem nema stresa i na kraju piramidu Sunca. Tog dana bili smo među 500 posjetitelja iz cijelog svijeta.

Tekst: Vlasta Žarković

Foto: Edita Ciglenečki

Podijeli ovaj post:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Slične novosti

Image19
Obavijesti

Razor (2601m)

Nakon uspješno savladanog Cjajnika i Košutnikturna krenuli smo u trodnevni pohod Julijskim Alpama. Naš cilj su bile dvije pomalo tajanstvene i izuzetno moćne slovenska planine: Razor i Škrlatica.


CIJELI ČLANAK »
IMG 0988
Izleti

Vilinski kukovi (15.6.2019.)

Vilenski kukovi se nalaze između Tulovih greda i Crnopca u jugoistočnom dijelu Velebita. Između Vilinskih vrata kod Sv. Brda i Vilenskih kukova prostor je mitskih vjerovanja što ne začuđuje s obzirom na nadnaravnu ljepotu prizora mističnih kukova svih oblika. Narodna predaja kaže da vile prolaze kroz Vilinska vrata kad krenu na zborovanje, na Dušicama se sastaju, a na Vilenskim kukovima plešu.

CIJELI ČLANAK »