IZLET: VINKOVO U ILOKU, subota 20.01.2024.

Polazak: subota 20.01.2024. u 4:30 h sa parkirališta sportske dvorane Zeleni brijeg.

Cijena izleta: 25 eura

Plan izleta: Vozimo se prema Iloku (vidikovac Vukovo) uz zaustavljanje na pauzi za kavu uz očekivano vrijeme dolaska u 8:30 gdje nas očekuju domaćini Slavonski planinari s kavom, rakijom, čajem i kiflicama.

Pohod započinje u 9 h prema najvišem vrhu Vukovarsko-srijemske županije Liska (297 m) i vidikovcu Skandala (253 m) koji je ujedno i najistočnija kontrolna točka Hrvatske planinarske obilaznice, a leže na zapadnim obroncima Fruške gore. S vidikovca Skandala pruža se predivan pogled na Dunav, Ilok i okolne brežuljke zasađene vinogradima.
Staza je kružna od vidikovca Vukovo preko vrha Čukavac, zatim najvišeg vrha Vukovarsko-srijemske županije Liska (297 m) do kote Skandala i vidikovca Vukovo, u ukupnoj duljini 13 km. Očekivano vrijeme obilaska staze je do 14 h kada je predviđen dolazak na prostor gradske tržnice kod Starih podruma gdje se održava pokladni sajam za Vinkovo. Na sajmu će se nuditi degustacija iločkih vina i gastro ponuda s tradicijskim jelima uz neizostavne slavonske tamburaše, te doček pokladnih jahača.

Pohod organizira Udruga Slavonski planinari i HPD Liska iz Iloka.

Polazak prema Sisku planira se u 16:30 h, te dolazak u Sisak oko 20 h.

Oprema: standardna planinarska uvjetovana vremenskim prilikama.

Organizatorica: Marina Dujmušić 098/9550 625

Prijava na telefon uz obaveznu uplatu na sastanku Društva do 17.1.2024.

Podijeli ovaj post:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Slične novosti