Požeška gora 14.1.

Ovo je tradicionalni 12. pohod, kojeg organizira HPD Sokolovac iz Požege, odnosno njihova podružnica “Kapavac” iz mjesta Zakorenje kod Požege.
Požeška gora je niska Slavonska gora koja “zatvara” Požešku kotlinu sa južne strane u dužini od 20-ak km. Vrhovi su Maksimov hrast (614 m) i Kapavac (617 m).
Polazak iz Siska je kod dvorane Zeleni brijeg u 6:00 sati. Dolazak u Zakorenje planiran je oko 8:30 sati, gdje nas domaćin dočekuje s pićem i hranom.
Kretanje prema vrhu Kapavac je ispred planinarskog objekta “Bajin kijer” oko 9:30 sati. Trajanje hoda do vrha je oko 2 sata. Pri vrhu nastupaju slavonski tamburaši uz slavonsko kolo. Povratak u mjesto je oko 14 sati.
U mjesnom domu se nastavlja sa druženjem uz glazbu i ponudu hrane i pića po popularnim cijenama.
Povratak u Sisak po dogovoru.
Prijave za izlet srijedom na sastanku uz akontaciju od 15 €.
Organizira Slavko Didović uz pomoć ostalih planinara. Informacije na 099 721 2761.

Podijeli ovaj post:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Slične novosti

KUM 09
Obavijesti

KUM (01.08.2015.)

Iako je sezona godišnjih odmora već tijeku, grupa naših planinara okupila se i krenula u posjet susjednoj Sloveniji. Njihov cilj je bilo Zasavsko gorje i vrh Kum (1220m).

CIJELI ČLANAK »

O nama

HPD  Sisak  dio je velike planinarske zajednice koja voli prirodu, štiti okoliš . Tradicija planinarenja

CIJELI ČLANAK »
stribor
Obavijesti

Trekking Banovinom (03. i 04. 2013.)

Stribor – povratak prirodi organizira za zainteresirane trreking Banovinom 3. i 4. 8. 2013. uz obilazak povijesnih utvrda, dominantnih brdašaca sa prekrasnim vidicima, pašnjacima i svim ostalim ljepotama koje ovaj kraj nudi.

CIJELI ČLANAK »