Begunjščica, Vrtača i Stol (SLO), 22. – 23.6.2019.

Stol, Vrtača i Begunjščica pripadaju Karavankama sa kojih se pružaju prekrasni pogledi na središnju Sloveniju. Stol sa svojih 2236m najviši je vrh Karavanki. Pogled sa Stola je otvoren na sve strane, od Julijskih Alpa, Karavanki, Visokih i Niskih Turen, središnjih Karavanki, Kamniško Savinjskih Alpi i dobar dio Gorenjske.

begunjscica 01

Vrtača sa svojom visinom od 2180m nalazi se istočno od Stola. Taj vrh je nezaobilazan cilj svakog planinara. Sa vrha na kojem stoji veliki cepin otvara se pogled na Julijske Alpe, Karavanke, na Kamniško Savinjske Alpe i dio Gorenjske.

PLAN PUTA

Polazak: krenuli bi u 5h ujutro sa željezničkog kolodvora 

Povrataku Sisku bi bili oko 22h

Prvi dan krenuli bi na Begunjščicu 2060m visine CEZ PREVEL i spustili bi se do doma na Zelenici. 
Taj dan bi se hodalo između 7 i 8 sati. Za uspon nam treba 3,5 sata, a isto tako i za spust do doma. Staza je djelomično zahtjevna.

Drugi dan krenuli bi rano ujutro na Stol 2236m. Od doma do Stola uspon traje oko 3,5 sata. Postoji mogućnost za one koji su u dobroj kondiciji i žele više hodati da sa Stola odu na Vrtaču, za to treba oko 1,5 sat hoda.

Za one koji žele otići samo na Vrtaču od doma do vrha treba 2h, a za spust oko 1,5h. Staza nije previše zahtjevna i to mogu svi odraditi.

Planinarska opremaprilagođena vremenskim uvjetima, rezervna odjeća, zaštita od sunca, vjetrovka

Prehranahrana iz ruksaka, a i u domu se može naručiti nešto za jelo

Prijevozovisi o broju putnika

Informacije i prijave: Na sastanku društva srijedom

Kontakt i informacije: Jasminka Malnar, 098 195 3490


Odazivom na izlet, svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da izletu pristupa na osobnu odgovornost, te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodič ima pravo izmjene programa izleta s obzirom na objektivne okolnosti na terenu. Odazivom na izlet, svaki pojedinac dozvoljava upotrebu osobnih fotografija nastalih tokom izleta na web i Facebook stranici HPD-a Sisak.

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email