Begunjščica, Vrtača i Stol (SLO), 22. – 23.6.2019.

Vrtača sa svojom visinom od 2180m nalazi se istočno od Stola. Taj vrh je nezaobilazan cilj svakog planinara. Sa vrha na kojem stoji veliki cepin otvara se pogled na Julijske Alpe, Karavanke, na Kamniško Savinjske Alpe i dio Gorenjske.

PLAN PUTA

Polazak: krenuli bi u 5h ujutro sa željezničkog kolodvora 

Povrataku Sisku bi bili oko 22h

Prvi dan krenuli bi na Begunjščicu 2060m visine CEZ PREVEL i spustili bi se do doma na Zelenici. 
Taj dan bi se hodalo između 7 i 8 sati. Za uspon nam treba 3,5 sata, a isto tako i za spust do doma. Staza je djelomično zahtjevna.

Drugi dan krenuli bi rano ujutro na Stol 2236m. Od doma do Stola uspon traje oko 3,5 sata. Postoji mogućnost za one koji su u dobroj kondiciji i žele više hodati da sa Stola odu na Vrtaču, za to treba oko 1,5 sat hoda.

Za one koji žele otići samo na Vrtaču od doma do vrha treba 2h, a za spust oko 1,5h. Staza nije previše zahtjevna i to mogu svi odraditi.

Planinarska opremaprilagođena vremenskim uvjetima, rezervna odjeća, zaštita od sunca, vjetrovka

Prehranahrana iz ruksaka, a i u domu se može naručiti nešto za jelo

Prijevozovisi o broju putnika

Informacije i prijave: Na sastanku društva srijedom

Kontakt i informacije: Jasminka Malnar, 098 195 3490


Odazivom na izlet, svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da izletu pristupa na osobnu odgovornost, te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodič ima pravo izmjene programa izleta s obzirom na objektivne okolnosti na terenu. Odazivom na izlet, svaki pojedinac dozvoljava upotrebu osobnih fotografija nastalih tokom izleta na web i Facebook stranici HPD-a Sisak.

Podijeli ovaj post:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Slične novosti

IMG 20170822 094213
Izleti

Medvednica – Ponikve (24. 10. 2021.)

Medvednica ili Zagrebačka gora izvor je brojnih planinarskih staza.

Ovaj put, posjetit ćemo njezin jugozapadni dio – staze oko livade Ponikve.

Livada je lako dostupna i smjestila na 500 m nadmorske visine. Stanište je četiri vrste zaštićenih orhideja, a presjecaju je i tri potoka. U njenoj blizini su smješteni Planinarski dom Glavica i poznata špilja Veternica.

CIJELI ČLANAK »