Viševnik i Bled (18.5.2019.)

Polazak je bio iz Rudnog polja sa 1347 metara nadmorske visine, uspon je iznosio 703 metra visinske razlike do vrha Viševnika koji se nalazi na 2050 metara. Vremenski uvjeti nisu bili obećavajući, vrijeme je bilo na rubu kiše, mnogo magle, bez otvorenih pogleda na okolne vrhove Julijskih Alpi te puno snijega na većem dijelu staze. Hodanje u ovakvim uvjetima tehnički je zahtjevnije i traži više napora od hodanja u ljetnim uvjetima, no veći dio sudionika ipak se uspio popeti na vrh.

Nakon spusta sa Viševnika posjetili smo Bled te se umorni, ali zadovoljni i puni dojmova, sretno vratili u Sisak u kasnim večernjim satima.

Tekst: Ognjen Stambolija

Fotografije: preuzete s Facebook stranice HPD-a SISAK

Podijeli ovaj post:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Slične novosti

vlasic 01
Izleti

Vlašić i Visoko (20.-22.4.2019.) – Uskršnji vikend

Vlašić je planina u srednjoj Bosni. Prostire se u općini Travnik. Njegov je najveći vrh Paljenik 1933m. Vlašićka visoravan je visoka 1300m, a poznata je po glasovitoj tradiciji spravljanja vlašićkog sira, kao i turizmu na Babanovcu, gdje se vremenom etablirao novi bosanskohercegovački centar zimskog turizma. Na planini Vlašiću izvire rijeka Ugar.

CIJELI ČLANAK »
nacionalni-park-risnjak
Izleti

ODGOĐEN IZLET – Risnjak (11.5.2019.)

Risnjak je jedna od najljepših hrvatskih planina. Nalazi se u istoimenom Nacionalnom parku. Najviši vrh Veliki Risnjak je 1528 metara visok. Bogatstvo biljnog i životinjskog svijeta vidljivo je na svakom koraku. Planina je dobila ime po risu, koji obitava u njezinim šumama. Pod Risnjakom izvire rijeka Kupa, jedna od najčišćih rijeka u Republici Hrvatskoj.

CIJELI ČLANAK »