Hodanjem do zdravlja – Velebit (1.6.2019.)

Šesnaestero upornih gimnazijalaca, uspkros buri i mogućim pljuskovima, ostvarilo je uspone na Veliki Zavižan (1676 m), Balinovac (1602), Zavižan kosu (1622 m) i Vučjak (1645 m). Kročili su Premužićevom stazom, pravim remek-djelom suhozidnoga graditeljstva, do Rossijeva skloništa (1580 m) koje se nalazi ispod stijene Pasarićeva kuka. Najhrabriji su ostvarili i uspon na Gromovaču (1676 m) najviši vrh Rožanskih kukova te bili nagrađeni pogledom na veličanstveni kameni labirint s pogledom na more.

Budući da se projekt provodi treću godinu uzastopno, obećan je i nastavak – Alpe čekaju!

Voditeljica: Vesna Rogulja Mart, prof.

Podijeli ovaj post:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Slične novosti

cjajnik 07
Izleti

Cjajnik-Košutnikov Turm; Spodnji plot-Zelenica (SLO), 24. – 25.8.2019.

Cjajnik (Lärchenturm) je jedan zub, odnosno kuk, koji je odvojen od glavnog grebena Košute, a visok je 200 – 300 m zavisno s koje se strane gleda. Ferata Spodnji plot se nalazi u blizini planinarskog doma Zelenica u Karavankama. Ta ferata je ocijenjena najvećom ocjenom težine u Sloveniji, ocjenom E. Radi se o dvije najzahtjevnije ferate u slovenskim Alpama za čije je savladavanje potrebna penjačka vještina i iskustvo boravka u visokom gorju.


CIJELI ČLANAK »
bicikl
Izleti

„PLANINARSKA BICIKLIJADA“ , 12.04.2015.

12. travnja 2014. u sklopu održavanja Tragom prvog izleta HPD-a Sisak na Hrastovičku goru HPD Sisak organizira biciklističko planinarski izlet za svoje članove i goste.

Start sudionika na biciklima je u 9.00 h ispred Starog grada u Sisku.

Vozi se rutom Sisak (Stari grad) – Odra – Stara Drenčina – Vurot – Brest – Petrinja – Hrastovica (Crkva Sv. Bartola); oko 25km.

 

CIJELI ČLANAK »