Snowdonia (Wales) 29.04-01.05.2017.

Nastavljamo zatim prema podnožju vrha Snowdon (1085 mnv), najvišeg vrha Nacionalnog parka Snowdonia te ujedno najvišeg vrha Walesa. Biramo vremenski kraći, ali strmiji uspon. Poslije dva i pol sata dolazimo na vrh preplavljen ljudima, gdje se uhvatio red za slikanje. Na sam vrh može se doći i vlakom. Tu je željezničko stajalište, kafić za okrijepu i toalet. Veoma turistički. Vidljivost s vrha je jako dobra, besprijekoran pogled za svih 360°. Vidi se Irsko more udaljeno 60-ak km. Kratka pauza za obrok i idemo nazad. Biramo duži put, oko 4 sata spusta s povremenim usponima.

Drugi dan želimo iznajmiti bicikle i probati mountain biking, ali nema slobodnih. Biramo na karti gdje dalje možemo ići hodati. Odlazimo u podnožje planinarske skupine Glyders. Taj dan se odlučujemo za laganiju turu na vrh Y Garn (947 mnv), dok se treći dan vertikalnom stranom penjemo na vrh Tryfan (917 mnv) kojeg krase dva monolita naziva Adam i Eva.

Vrijeme je prohladno i vjetrovito sva tri dana, no savršeno za hodanje, a sama priroda koja nas okružuje je pravi užitak.

Prvi put zajedno na planinarenje idem s prijateljem iz Engleske. Toliko je oduševljen mojim pričama o planinarenju kod nas da se raduje doći u posjetu.

Svjetlana VujasinNastavak galerije pogledajte ovdje: https://goo.gl/photos/on1shEMwN7v2apKS8


Podijeli ovaj post:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Slične novosti

03-P3230008
Obavijesti

Obišli smo Kaštelanski Kozjak!

Dva vikenda za redom uživali smo po stazama iznad mora. Najprije iznad Vinodola, a onda iznad Kaštela, Kaštelanski Kozjak. Subota 23. ožujak 2013. prekrasan dan za izlet prema moru. Domaćini PK Split, sa vodičicom Lile Tenžera ugostili su nas u planinarskom domu Česmina.

CIJELI ČLANAK »