Dolomiti – 21.6.-24.6.2024.

Dolomiti su planinski masiv u sjeveroistočnoj Italiji, gdje se nalaze neki od najljepših planinskih krajolika na svijetu. Raj su za sve ljubitelje prirode i aktivnosti na otvorenom, od planinarenja, alpinizma, bicikliranja pa do samog uživanja u svježem planinskom zraku.
Iako za to područje nisu dovoljna ni 3 tjedna boravka, na ovom izletu ćemo posjetiti nekoliko najposjećenijih jednih od najljepših mjesta u 3 dana.
Zbog pravnih ograničenja u organizaciji višednevnog izleta (jer nije agencijski nego volonterski), na izlet će se putovati vlastitim automobilima/kombijima, a smještaj će se tražiti uz pomoć vodiča u privatnom aranžmanu.
Plan puta:
Petak: polazak u 16 h iz Siska – vožnja do smještaja (područje oko Dobbiaca) do oko 22 h
Subota: Doručak, vožnja prema Rifugio Auronzo koji je početna točka za turu oko Tre Cime Di Lavaredo. Radi se kružna tura oko Tre Cime s dužom pauzom kod Rifugio Locateli. Od doma opcionalni uspon na Sasso di Sesto i ferata na Torre di Toblin.
Nakon doma uspon feratom na Monte Paterno, spust na drugu stranu i povratak do Rifugio Auronzo.
Kada se dođe do auta, opcionalan odlazak na jedan od najljepših vidikovaca u Dolomitima, Cadini di Misurina.
Tura je cjelodnevna, tehnički zahtjevna (ferate B, C), kondicijski naporna (cca 20 km, 1100 uspona).
Povratak u smještaj.
Napomena: 30 € je ulaznica po autu, može se jesti i piti na domovima.
Nedjelja: Doručak, vožnja prema passo Giau, jedan od najpoznatijih i najljepših prijevoja. Od tamo radimo kružnu turu prema Cinque Torri gdje obilazimo impozantne kamene tornjeve i muzej prvog svjetskog rata na otvorenom. Nakon toga idemo prema Averau, odakle se opcionalno može popeti i ferata do istoimenog vrha. Nakon toga slijedi povratak prema autima ili preko vrha Nuvolau, ili oko grebena.
Ovisno o vremenu završetka ture, možemo u šetnju Cortinom d’Ampezzo.
Cjelodnevna tura: 15-ak km, oko 1000 m uspona.
Ponedjeljak: Doručak, vožnja prema Cortini d’Ampezzo i žičari Freccia nel Cielo. Nakon presjedanja na Col Druscie i Ra Valles, dolazimo na zadnju stanicu pod samim vrhom, Cima Tofana koji je najviši vrh područja Cortine na 3244 mnv i treći po visini u Dolomitima.
Na svakoj od stanica se može iskoristiti vrijeme za popiti piće, prošetati, iliti jednostavno uživati.
Povratna cijena za žičaru po osobi cca 40 €
Nakon toga odlazak na Lago di Braies, najpoznatije jezero u Dolomitima. Krug oko jezera je oko 4 km, te nakon fotkanja i uživanja, polazak kući.
Prijevoz: Automobilima, kombijem po potrebi
Smještaj: Privatni apartmani, hoteli, ovisno o broju prijavljenih
Dodatni troškovi: parkinzi, ulaznice, žičare, hrana i piće
Ukupno planirani troškovi po osobi za lakše planiranje puta: Prijevoz po osobi u autu/kombiju cca. 70-90 €
Pružateljima usluga na licu mjesta: smještaj 3 noć/osoba cca. 180-200 €, ulaznice cca. 50 € i hrana/piće cca. 100-150 €.
Informacije: na sastanku društva, vodič Marko Kotaranin
Napomena: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje kako ispunjava neophodne zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, ispunjava tehničke uvjete, prihvaća plan izleta, izletu pristupa na vlastitu odgovornost, da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta i uputa vodiča. Voditelj izleta je dužan ne voditi osobe bez odgovarajuće opreme, kao ni osobe za koje smatra da nisu sposobne savladati očekivane napore.

Podijeli ovaj post:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Slične novosti

P1011451
Obavijesti

Samoborsko gorje (22.2.2020.)

Dan za pamćenje, kako po brojkama tako i po proljetnom danu usred „zime“ (kalendarski). 46 planinara, autobus, Sisak via Samobor na jutarnju kavu, krafne, a pokoja zaostala maska odaje fašničko ozračje poznatog nam grada.

CIJELI ČLANAK »