OBILJEŽILI SU DAN ČISTIH PLANINA

 “Nema boljeg apaurina od  prirode”, na početku  predavanju u Industrijsko-obrtničkoj školi Sisak, povodom obilježavanja Svjetskog dana čistih planina (26.09.), 27. rujna 2017.  rekla je Vesna Poljak, dugogodišnja planinarka , zaljubljenica u prirodu i kretanje., prva sisčanka koja se popela na jedan od vrhova u Himalaji. O važnosti, značaju , ljepotama planina i svojim doživljajima hodanja/planinarenja hrvatskim i europskim planinarskim destinacijama s mnogo je ljubavi govorila  i Vesna Šprajc.

Naravno, 45, minuta, jedan školski sat je premalo vremena za teme koje su dotaknute : utjecaj globalizacije, urbanizacije i masovnog turizma na planine, utjecaj planinarenja , hodanja i kretanja na tjelesno, emocionalno, mentalno, socijalno, osobno i duhovno zdravlje ljudi.

 Dogovoren je novi susret a time se nastavlja  uhodana i dobra suradnja HPD-a Sisak i Industrijsko-obrtničke škole Sisak u kojoj je 2015.g. unutar Školskog sportskog društva IOŠ. osnovana i Planinarska sekcija čiji članovi planinare što  samostalno u organizaciji Škole, što s HPD-om Sisak.

Uporan i strpljiv rad prosvjetnih djelatnika , entuzijazam i ljubav koju šire vezanu uz planinarenje, kretanje i boravak u prirodi, polako ali sigurno daje sve bolje i bolje rezultate.

Jadranka Gabriša-Perković

HPD Sisak

Podijeli ovaj post:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Slične novosti

20
Obavijesti

Lanževica mi nije bila suđena

Danas neću vidjeti Lanževicu. Ta mi je misao prolazila kroz glavu dok sam promatrao kolonu svojih prijatelja kako odmiču put Bogatinskog sedla. Nisam praznovjeran, ali tog jutra su mi stvari krenule loše od samog početka.

CIJELI ČLANAK »