OBILJEŽILI SU DAN ČISTIH PLANINA

 “Nema boljeg apaurina od  prirode”, na početku  predavanju u Industrijsko-obrtničkoj školi Sisak, povodom obilježavanja Svjetskog dana čistih planina (26.09.), 27. rujna 2017.  rekla je Vesna Poljak, dugogodišnja planinarka , zaljubljenica u prirodu i kretanje., prva sisčanka koja se popela na jedan od vrhova u Himalaji. O važnosti, značaju , ljepotama planina i svojim doživljajima hodanja/planinarenja hrvatskim i europskim planinarskim destinacijama s mnogo je ljubavi govorila  i Vesna Šprajc.

Naravno, 45, minuta, jedan školski sat je premalo vremena za teme koje su dotaknute : utjecaj globalizacije, urbanizacije i masovnog turizma na planine, utjecaj planinarenja , hodanja i kretanja na tjelesno, emocionalno, mentalno, socijalno, osobno i duhovno zdravlje ljudi.

 Dogovoren je novi susret a time se nastavlja  uhodana i dobra suradnja HPD-a Sisak i Industrijsko-obrtničke škole Sisak u kojoj je 2015.g. unutar Školskog sportskog društva IOŠ. osnovana i Planinarska sekcija čiji članovi planinare što  samostalno u organizaciji Škole, što s HPD-om Sisak.

Uporan i strpljiv rad prosvjetnih djelatnika , entuzijazam i ljubav koju šire vezanu uz planinarenje, kretanje i boravak u prirodi, polako ali sigurno daje sve bolje i bolje rezultate.

Jadranka Gabriša-Perković

HPD Sisak

Podijeli ovaj post:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Slične novosti

image10
Obavijesti

Omanovac, 23.04.2016.

Iz Siska smo krenuli u 7:30 prema Pakracu (176m) iz kojeg smo nakon okrijepe kavicom, čajem i pakračkom ružicom krenuli prema Omanovcu jednom od vrhova  Psunja.

CIJELI ČLANAK »