Upiši se u planinarsku školu!

Rok za prijavu je 8. rujna 2021.
Javi se što prije jer je broj mjesta ograničen 🙂

Obrazac za prijavu u planinarsku školu možeš ispisati na računalu te ga ispunjenog donijeti na sastanak. Preuzmi prijavnicu ovdje.


Opće informacije

Opća planinarska škola se sastoji od teorijskog i praktičnog dijela, odnosno predavanja te izleta i vježbi, prema Pravilniku o općoj planinarskoj školi u Hrvatskom planinarskom savezu. Školu će provesti iskusni planinari HPD Siska i HGSS-a uz gostujuće predavače, istaknute planinare iz Hrvatske.

Planinarska škola polaznicima omogućuje stjecanje općih znanja i vještina iz područja planinarstva kao osnovu za siguran i svrsishodan boravak u planinama te djelovanje unutar planinarske udruge, u skladu sa željama pojedinaca i sredine u kojoj djeluje.

Broj polaznika je ograničen zbog kompleksnosti izvođenja planinarske školi na 35 polaznika. Redovna cijena Opće planinarske škole iznosi 300 kn dok je cijena za školarce i studente 250 kn. Polaznici opće planinarske škole mogu isključivo biti članovi planinarskih udruga s plaćenom članarinom za tekuću godinu, te s navršenih 15 godina. Osobe mlađe od 18 godina školu mogu upisati isključivo uz pismeni pristanak roditelja ili staratelja.

Za učlanjenje u HPD Sisak potrebna vam je 1 fotografija te ispunjena prijavnica za članstvo, a učlaniti se možete i prilikom upisa u školu. Troškovi učlanjenja su 100 kn za odrasle zaposlene osobe, 50 kn za umirovljenike, nezaposlene, studente i učenike, 200 kn za obiteljsku članarinu – roditelje s djecom studentima, školske i predškolske dobi) te 10 kn članska iskaznica.

U cijenu škole su uključeni: materijalni troškovi organizacije škole, literatura, zamka i majica. U cijenu nisu uračunati troškovi izleta, prijevoza (dijeli se na broj učesnika), spavanja u domovima i hrane. Ukoliko pojedinac želi prekinuti školovanje iz određenog razloga nakon početka, HPD Sisak nije dužan vratiti novac za školovanje i članarinu u HPS-u.

Popis obavezne planinarske opreme za polaznike škole:

– Visoke planinarske cipele – gojzerice
– Veći planinarski ruksak (> 40 L)
– Mala prva pomoć
– Čeona svjetiljka

Podijeli ovaj post:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Slične novosti