Zavižan (12. – 13.6.2021.)


12.6.   

Vožnja autocestom do prijevoja Vratnik iznad Senja, oko 10 h.

Grupa 1: Izlazi na prijevoju Vratnik te hoda „standardnom“ stazom. Dolazak do Oltara oko 18 h.
Grupa 2: Vožnja do Oltara i iskorištava se dan po želji. 

13.6.  

Pospremanje pl. kuće. Polazak u 8:00 h iz kuće prema Zavižanu. Dolazak na parkiralište ispred planinarskog doma Zavižan i polazak na hodanje uz opcije: Premužićevom stazom do Rosijeve kolibe i do vrha Gromovača, šetnja oko Zavižana, posjeta Botaničkog vrta, obilazak susjednih vrhova Zavižanske kose i Vučjaka, kružna tura preko Velikog Zavižana i Balinovca… Polazak za Sisak između 16 i 16:30.

Bitne informacije

Dokumenti: Osobna, zdravstvena i planinarska iskaznica

Hrana i piće: Tokom hodanja oba dana iz ruksaka.

Zahtjevnost izleta: Prvi dan od Vratnika do Oltara 5-6 sati hoda (lagano do srednje teško). Drugi dan od Zavižana do Rosijeve kolibe s penjanjem na vrh Gromovača oko 6 sati hoda (srednje teško). Ostale opcije lakše.

Smještaj: Planinarska kuća Oltari u dvije skupne spavaonice.

Napomena:

– Nosi se dvodnevni ruksak za hodanje
– Ponijeti vreću za spavanje, naglavnu lampu
– Prilagoditi planinarsku odjeću za mogući pljusak i vjetar
– Osobni pribor za higijenu
– Obavezne gojzerice
– Zaštita od sunca (krema, šešir ili kapa)
– Na hodanje ponijeti minimalno 2 litre vode (vodu za piće si nosite za oba dana), kao i ostale napitke jer kuća nije opremljena pićem, a nema ni trgovine u blizini

Troškovi

30 kn ulaznica u NP Sjeverni Velebit

Info: Jasminka 098 195 3490 / Slavko 099 721 2761

JAVNO ZDRAVSTVO: SVI SUDIONICI IZLETA DUŽNI SU SE PRIDRŽAVATI NAPUTAKA I EPIDEMIOLOŠKIH PREPORUKA HRVATSKOG ZAVODA ZA KOJE PROPISUJU OSIGURANJE OPĆIH I POSEBNIH HIGIJENSKIH I SIGURNOSNIH UVJETA U SVEZI COVID-19, A DOSTUPNE SU NA POVEZNICI https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zaraznebolesti/koronavirus-najnovije-preporuke/

Napomena: Odazivom na izlet, svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da izletu pristupa na osobnu odgovornost, te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodič ima pravo izmjene programa izleta s obzirom na objektivne okolnosti na terenu. Odazivom na izlet, svaki pojedinac dozvoljava upotrebu osobnih fotografija nastalih tokom izleta na web i Facebook stranici HPD-a Sisak.

 

 
Podijeli ovaj post:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Slične novosti