Planinarska kuća Oltari

Oltari se nalaze se na velebitskoj  cesti Senj –  Krasno- Otočac ,udaljeni su 18 km od primorskog mjesta Sv. Juraj, 10 km od poznatog svetišta Krasno, 10 km od granice Nacionalnog Parka Sjeverni Velebit, te 18 km od Zavižana. U prostoru koji koristimo  u vrijeme naseljenosti bila je smještena škola za djecu Oltara i susjednih sela: Rakite, Tuževac, Turinski Krč, Pandore, Staze, Rukavine…

Kuća raspolaže sa dvije sobe u kojima je moguće smjestiti 26 osoba, te još 10 na strunjačama. Pored soba imamo uređenu kuhinju sa mogućnosti korištenja vode iz cisterne, te dva WC-a, hodnik i terasu sa koje su lijepi vidici na more i otoke. U svim prostorijama ima struje.  Za spavanje je potrebno donijeti vreću za spavanje. Grijanje u sobama je na drva. Kuća nije opskrbljena hranom i pićem.

U planinarskoj kući mogu boraviti planinari članovi HPD „Sisak“ i članovi planinarskih društva sa podmirenom članarinom za tekuću godinu. 

U planinarskoj kući planinari su dužni pridržavati se odredbi kućnog reda, te se u sobe ne može ulaziti u planinarskoj obući, nego je potrebno  ponijeti rezervnu obuću ( papuče, tenisice).

Planinarska kuća je Rješenjem Ureda državne uprave u Ličko-Senjskoj županiji kategorizirana kao smještajni objekt, soba i dvije spavaonice, ukupno kapaciteta 26 ležaja.

Sukladno odredbama Zakona o boravišnoj pristojbi obvezni smo u roku 24 sata prijaviti/odjaviti svaki dolazak planinara uredu TZ Senj.

Ključevi planinarske kuće nalaze se u Sisku, te je potrebno najaviti boravak planinara u planinarskoj kući, kako bi osigurali dežurstvo, te Turističkoj zajednici Senj prijavili svaki boravak planinara u planinarskoj kući.

Kontakt osoba:

Slavko Didović, email: didovic.slavko@gmail.com, mob: 099 721 2761

 

Podijeli ovaj post:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Slične novosti