Suradnja HPD-a Sisak i Gimnazije Sisak

Gledajući fotografije i slušajući o pripremama, samom penjanju, vremenskim uvjetima i osjećajima kroz koje prolazi penjač, slušatelji su mogli osjetiti strahopoštovanje  prema planinama te divljenje osobi kojoj je sve to uspjelo. Predavanju su se odazvali članovi Društva i gimnazijalci kojima ljubav prema planinarenju kroz projekt Hodanjem do zdravlja prenose profesori/planinari: Slobodan Grabovica, Željka Cicak, Vesna Rogulja Mart i Marta Narančić.

Podijeli ovaj post:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Slične novosti

lovro
Obavijesti

Spomen na Lovru (Ivan Lovreković)

Rođen je 13. kolovoza 1940. godine u Hrvatskom Čuntiću. Cijeli radni vijek proveo je u Željezari Sisak. Nakon učlanjenja u HPD Sisak 1992. odmah se uključio i u njegov rad. Sudionik je brojnih radnih akcija na Oltarima, Moslavačkoj Slatini i Kleku.

CIJELI ČLANAK »
129939004 1976773075798235 8514046887337851574 n
Obavijesti

Mokro, sunčano jutro na glavi uspavanog diva

Klek (1182 mnv) je prva izdvojena planina koja ubada s plavetnila obzora u oči na putu prema moru preko Gorskog Kotara. Lijepo se penjati kontinentalnom Hrvatskom, no nama koji smo odande, najprije upravo njegova kamena gromada, zamjećujući je iznenadno sa zmije autoceste, simbolizira nešto drugačije, potkuruje pohlepu za ‘pravim’, golim kamenom što ne hrušće pod nogama i ne drobi se, već pruža otpor i traži navlačenje do vrha cijelim tijelom, rukama.

CIJELI ČLANAK »