PRVI OBITELJSKI PLANINARSKI IZLET U ORGANIZACIJI HPD –a SISAK (8.11.2014)

u sklopu projekta koji je HPD pokrenuo: Planinarski izleti djece i roditelja u cilju povezivanja djece i roditelja u zajedničkim aktivnostima boravka u prirodi/planini, suradnji, poboljšanju fizičkog i mentalnog zdravlja, razvijanju ekološke svijesti, općenito njegovanju zdravih stilova života i na taj način smanjiti opasnosti kojima su djeca i mladi izloženi pri korištenju Interneta i drugih sredstava komuniciranja.

U subotu 8. studenog 2014. organiziran je prvi obiteljsko planinarski izlet u Samobor i okolicu. Izletu se odazvalo 15 roditelja, baka, teta i 19 tero djece. Četiri su planinarke HPD Siska vodile brigu da sve prođe u redu. Bio je to turističko planinarski izlet nakon kojega su se kući svi vratili sretni i zadovoljni. U turističkom dijelu posjetili smo Samoborski muzej, Stari grad Samobor i Rudnik sveta Barbara u Rudama. Planinarilo, hodalo se poučnom stazom do Starog grada Samobora na brdu Tepec i rudarsko – botaničko poučnom stazom do botaničkog vrta Suban. Iz Siska za Samobor se krenulo u 7:00 sati a povratak je bio u 18:00 sati.

Malo smo hodali, malo se educirali i „šetali“ povijesnom baštinom Samobora i okolice, malo se zabavljali a najviše družili i razgovarali. Bio je to pravi obiteljski izlet kako je rekla jedna mama, za svakoga člana obitelji ponešto.Za malu Anu Mariju izlet je bio predivno iskustvo i veseli se slijedećem obiteljskom planinarskom izletu.

Planinari HPD-a Sisak će se potruditi da obiteljski planinarski izlet postane tradicija.

Jadranaka Gabriša Perković

 

Podijeli ovaj post:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Slične novosti