Oltari – Veliki Kozjak – Premužićeva staza od Zavižana do Alana

Staza prema Kozjaku je većim dijelom kroz šumu, po debeloj hladovini, što nam je olakšalo uspon, a krupne kamene gromade pri samom vrhu, vješto smo savladali. Uživali smo u pogledu s vrha, a prema jugu iz šumskog zelenila bijelile su se stijene Bačić kuka. Pri spuštanju prihvatili smo Tezinu ideju za još malo uspona, te smo savladali i Obli kuk i zatim se sjurili na Lubenovac, a za „med na kraju“ godilo je osvježenje na Štirovači.

Plan za slijedeći dan bilo je obilježiti 80. godišnjicu izgradnje Premužičke i prohodati rutu od Zavižana do Alana. Sve nam je išlo po planu, popeli smo se i na Gromovaču, ručali u hladovini bora ispred Rossijeve kolibe, a dolazak na Alan i hladno pivo brzo nas je „vratilo u normalu“. Ljubazna i simpatična renđerica Ljiljana – točno po dogovoru, pokupila nas je  i prevezla do Zavižana.

Putem je pao i dogovor da Medo i Terza pripreme roštilj, a Željko da 4 dame odveze u Kalić na kupanje. Tko nije probao kupanje nakon planinarenja, ne zna kako more godi tijelu i duši.

Lijepo smo se družili na terasi Doma uz obilje svega na našem stolu, uživajući u svježini vedre planinske noći.

Treći dan našeg druženja bio je rezerviran za kupanje u moru – odabrali smo plažu u Novom Vinodolskom, a u večernjim satima vratili se u Sisak, zadovoljni što smo proveli lijep produženi vikend u planini.

Sastavila: Branka Dimov

 

 

Podijeli ovaj post:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Slične novosti

image19
Obavijesti

Na Visočici, Panosu i Urljaju

 Dana 24.06.2016. god.četvoro planinara pohodilo je gospićku ljepoticu  Visočicu i Panos.  Izlet je organizirao i vodio Damir Vlahov –Geza.  Česti smo gosti tog prekrasnog kraja pa vjerujem da bi Aničin auto i bez njene pomoći  sam pronašao put iz Siska prema Baškim Oštarijama.

CIJELI ČLANAK »
Image13
Obavijesti

Tragom Prvog izleta (13.04.2014.)

U nedjelju, 13, travnja 2014. godine sisački su planinari obilježili 31. godina prvog izleta na Hrastovičku goru. Među planinarima se našao i Mile Božičević, jedini planinar, učesnik tog prvog izleta 9. travnja 1983. godine. 

CIJELI ČLANAK »
image00002
Obavijesti

Pod Grossomm, 30.06.2017-02.07.2017.

Aklimatizacijski uspon 

U petak 30.06.2017. skupina od 18 planinara, među kojima i jedna članica HPD-a “Sisak”, u organizaciji PK Horizont VG krenula je na aklimatizacijski uspon na Grossglockner. Većini članova grupe ova aklimatizacija je potrebna kao priprema za uspon na Kilimanjaro, a manjoj grupi visokogoraca to je priprema za Mont Blanc.

CIJELI ČLANAK »