Oltari – Veliki Kozjak – Premužićeva staza od Zavižana do Alana

Staza prema Kozjaku je većim dijelom kroz šumu, po debeloj hladovini, što nam je olakšalo uspon, a krupne kamene gromade pri samom vrhu, vješto smo savladali. Uživali smo u pogledu s vrha, a prema jugu iz šumskog zelenila bijelile su se stijene Bačić kuka. Pri spuštanju prihvatili smo Tezinu ideju za još malo uspona, te smo savladali i Obli kuk i zatim se sjurili na Lubenovac, a za „med na kraju“ godilo je osvježenje na Štirovači.

Plan za slijedeći dan bilo je obilježiti 80. godišnjicu izgradnje Premužičke i prohodati rutu od Zavižana do Alana. Sve nam je išlo po planu, popeli smo se i na Gromovaču, ručali u hladovini bora ispred Rossijeve kolibe, a dolazak na Alan i hladno pivo brzo nas je „vratilo u normalu“. Ljubazna i simpatična renđerica Ljiljana – točno po dogovoru, pokupila nas je  i prevezla do Zavižana.

Putem je pao i dogovor da Medo i Terza pripreme roštilj, a Željko da 4 dame odveze u Kalić na kupanje. Tko nije probao kupanje nakon planinarenja, ne zna kako more godi tijelu i duši.

Lijepo smo se družili na terasi Doma uz obilje svega na našem stolu, uživajući u svježini vedre planinske noći.

Treći dan našeg druženja bio je rezerviran za kupanje u moru – odabrali smo plažu u Novom Vinodolskom, a u večernjim satima vratili se u Sisak, zadovoljni što smo proveli lijep produženi vikend u planini.

Sastavila: Branka Dimov

 

 

Podijeli ovaj post:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Slične novosti

DSC01393
Obavijesti

Na vrhovima iznad Grobničkog polja

17.10. ove god. četvoro planinara našeg društva odabralo je za svoj izlet Kamenjak i Veli Pliš. Vrijeme je bilo idealno za boravak u prirodi a krajolik koji smo obilazili obučen u romantične jesenske boje prekrasan.

CIJELI ČLANAK »