Na Južnom Velebitu do jame Mamet i dalje… (29.04.2017.)

Cesta je na jednom djelu asfalirana a dalje vodi prema Tulovim gredama makadam. Nakon oko sat vremena hodanja na desno na velikom kamenu stoji natpis Mamet. Od tuda je staza markirana i za oko jedan sat dolazimo do poznate jame u koju je s padobranom 2004. god. skočio Australac Baungartner. Dalje nema markacija te sami biramo staze kojima ćemo hodati i uživati. To je pravi raj za planinare i ljubitelje prirode. Nadam se da će vam fotografije barem djelomično dočarati tu ljepotu. Vrhove smo zbog jake bure ostavili za neku slijedeću priliku. Izlet je organizirao Damir Vlahov –Geza, a upute nam je dala Vesna Poljak koja je isti kraj posjetila u organizaciji PD „ Matica“. Prespavali smo kod Prpe. Budući da i slijedeći dan bura nije posustala odlučili smo se za povratak kući. Usput smo obišli Mrsinj.      

Vesna Šprajc 


Podijeli ovaj post:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Slične novosti

Ruza Vukasovic
Obavijesti

Sjećanje na Ružu

Dragi prijatelji planinari, danas nas je napustila naša Ružica Vukasović. Borila se do zadnjeg trena, ali bolest je bila jača.

Voljela je planinu, posebno Velebit. Obožavala je boraviti u našoj planinarskoj kući Oltari, gdje je naročito u vrijeme bolesti nalazila potrebnu tišinu i mir. Uvijek se vraćala planini, jer tamo je sloboda, tišina, tamo smo maleni ispod zvijezda.

CIJELI ČLANAK »