Samoborsko gorje – Japetić (Subota, 11.02.2017.)

Oplemenimo se znanjem: Japetić (879 m) je najviši vrh Samoborskog gorja. Na zaobljenom travnatom vrhu koji je tek nešto viši od okolne visoravni postavljena je 12 m visoka željezna piramida od kuda se za lijepa vremena pružaju nezaboravni vidici na Samoborsko gorje, Žumberačku goru te Kamniške i Julijske Alpe s Triglavom. Republički zavod za zaštitu prirode proglasio je područje oko vrha Japetića rezervatom šumske prirode.
Plan izleta :

Polazak: Ispred željezničkog kolodvora u Sisku u 7:00 sati (subota, 11.02.2017.)

Plan izleta: Vožnja do Samobora, stanka na kavu pa nastavak prema Planinarskom domu Šoićeva kuća (385 m)
Staza: Od PD Šoićeve kuće uspinjemo se na vrh Japetić (879 m), nakon toga odlazimo do Planinarskog doma na Japetiću. Od njega se spuštamo preko Velikih vrata nazad do PD Šoićeve kuće.
Vrijeme uspona: Uspon oko 2 sata, silazak oko 1,5 sat
Povratak: Do 20:00 sati
Oprema:
Zimska odjeća i obuća, ruksak s hranom (tenisice, rezervne hlače, rublje, čarape i sl.), bilježnica za vođenje dnevnika, osobni dokumenti
Prijevoz: Autobusom u slučaju dovoljnog broja prijavljenih
Prehrana: Iz ruksaka, a moguća i na pl. domovima Japetić i Šoićeva kuća
Akontacija: Uz prijavu u iznosu od 50 kn
Moguće promjene u ovisnosti o stanju na terenu i mogućnostima sudionika
Informacije i prijave:
Na sastancima društva ili na mob: 098/179 5220 – Vlasta Žarković
               

Slike s jednog od pohoda:

Napomena: Odazivom na izlet, svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da izletu pristupa na osobnu odgovornost, te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodič ima pravo izmjene programa izleta obziromna objektivne okolnosti na terenu.


Podijeli ovaj post:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Slične novosti

image21
Obavijesti

Sveto brdo, 16.04.2016.

Sunčanu subotu 16.4. odlučili smo provesti na jednom od najmarkantnijih vrhova Velebita, Svetom brdu koje se nalazi na 1751 m. Po visini je drugi Velebitski vrh, samo 6 metara je niži od Vaganskog vrha. Zahvaljujući svojem položaju, sa vrha se pruža nesmetan vidik na sve strane.

 

CIJELI ČLANAK »