Sjeverni Velebit (9.-10.6.2018.)


Plan puta

Polazak: u subotu u 06:00 h sa željezničkog kolodvora u Sisku (autobusom)

Povratak: nedjelja u večernjim satima

9.6. Vožnja autocestom do prijevoja Vratnik iznad Senja, oko 10 h. Tamo izlazimo i hodamo do planinarske kuće Oltari (brži hodači mogu posjetiti i vrh Jadićeva plan). Dolazak do Oltara oko 19 h. Navečer roštilj i druženje.

10.6. Buđenje i spremanje stvari (sve u autobus), polazak u 7:45 h iz kuće prema Zavižanu. Dolazak na parkiralište ispred planinarskog doma Zavižan i polazak na hodanje. Školarci idu Premužićevom stazom do Rosijeve kolibe i do vrha Gromovača. Ostali se mogu pridružiti, ili provesti dan oko Zavižana, posjetiti Botanički vrt, obići susjedne vrhove Zavižanska kosa i Vučjak, napraviti kružnu turu preko Velikog Zavižana i Balinovca… Polazak za Sisak između 16 i 16:30.

Bitne informacije

Dokumenti: Osobna, zdravstvena i planinarska iskaznica

Hrana i piće: Tokom hodanja oba dana iz ruksaka. U subotu navečer će se naložiti vatra u pecani pa si možete ponijeti mesa za roštilj ukoliko želite.

Zahtjevnost izleta: Prvi dan konkretno oko 5 sati hoda (lagano do srednje teško), ali ćemo iskoristiti prostrane livade s pogledima na more te provesti cijeli dan u prirodi. Drugi dan oko 6 sati hoda (srednje teško).

Smještaj: Planinarska kuća Oltari u dvije skupne spavaonice.

Napomena:

  • Nosi se jednodnevni ruksak za hodanje, a ostale stvari ostaju u autobusu/smještaju
  • Ponijeti vreću za spavanje, naglavnu lampu
  • Prilagoditi planinarsku odjeću za mogući pljusak i vjetar
  • Osobni pribor za higijenu
  • Obavezne visoke planinarske cipele za hodanje
  • Zaštita od sunca (krema, šešir ili kapa)
  • Na hodanje ponijeti minimalno 2 litre vode (vodu za piće si nosite za oba dana), kao i ostale napitke jer kuća nije opremljena pićem, a nema ni trgovine u blizini

Troškovi

Prijevoza autobusom: cca 120 kn

Ostali troškovi na licu mjesta: 25 kn ulaznica u NP Sjeverni Velebit, 10 kn noćenje, 4.5 kn boravišna pristojba, 5 kn korištenje kuhinje

Organizator: HPD Sisak

Vodič: Marko Kotaranin (tel: 095 909 7245, mail: marko.kotaranin@gmail.com)

Preuzmi datoteku: Info_Sjeverni_Velebit.pdf


Napomena: Odazivom na izlet, svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da izletu pristupa na osobnu odgovornost, te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodič ima pravo izmjene programa izleta s obzirom na objektivne okolnosti na terenu.

 

 

 

Podijeli ovaj post:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Slične novosti

image11
Obavijesti

Krstarenje 2016.

 Od 27. kolovoza do 3. rujna 2015. uživali smo na 11. krstarenju u organizaciji HPD Sisak. Plovili smo od Zadra do Baške obilazeći zadarski arhipelag po izuzetno lijepom i toplom vremenu.

CIJELI ČLANAK »