Mosor i Omiška Dinara (26. – 28.4.2019.)

Omiška Dinara brdo je iznad Omiša, uz obalu Jadranskog mora. Dinara je prirodni nastavak Poljičke planine u jugoistočnom smjeru i spoj prema Biokovu. Dugačka je oko 15 km. Sa zapadne i sjeverne strane omeđuje ju rijeka Cetina. Najviši vrh je Kula (ili Imber) i visok je 863 m. Na strmoj stijeni iznad gradića Omiša nalazi se tvrđava Fortica do koje se može doći i novo napravljenom feratom.

Panorama s vrha Omiške Dinare: http://www.hps.hr/panorame/vrhovi.html?s=pano542

Polazak: u petak u 16:00 h sa željezničkog kolodvora u Sisku

Povratak: u nedjelju u kasnijim večernjim satima

PLAN

26.4. – Vožnja od Siska do Omiša (5-6 h) uz usputna stajanja. Smještaj u apartmane

27.4. – Uspon na Omišku Dinaru, slobodno vrijeme za samostalan turistički obilazak Omiša, moguć dogovor za vožnju brdom po Cetini

28.4. – Spremanje stvari. Vožnja do Splita, odnosno polazišne točke za hodanje, uspon na Mosor. Poslijepodne polazak za Sisak (u slučaju dovoljnog vremena, šetnja Splitom).

Dokumenti: Osobna, zdravstvena i planinarska iskaznica

Prijevoz: Autobusom (na bazi 33 osobe prijevoz će koštati 300 kn)

Smještaj: Apartmani se nalaze u Omišu na 50 metara udaljenosti od mora. Imaju 3 spavaće sobe (jedna sa bračnim krevetom, 2 sobe sa dva single kreveta, te kauč u dnevnom boravku) i 2 kupatila. Ukupna cijena za 2 noćenja sa svim troškovima po osobi iznose 180 kn i plaćaju se na licu mjesta pružatelju usluga.

Prehrana: U vlastitom aranžmanu, na planinarenju iz ruksaka, a kasni ručak/večera po dogovoru u nekom restoranu po preporuci

Zahtjevnost izleta: Usponi na Omišku Dinaru i Mosor su prilagodljivi za sve. Za hodače većih kondicijskih sposobnosti će biti organizirane duže rute, dok će za hodače slabijih kondicijskih sposobnosti biti organizirane rute do atraktivnih lokacija i vidikovaca s panoramskim pogledima.

Dodatno: moguće je na Omiškoj Dinari proći novo napravljenu feratu. Prolazak ferate neće biti organiziran, tako da se na nju ide u samostalnoj organizaciji.

Organizator: Marko Kotaranin (tel: 095 909 7245, mail: marko.kotaranin@gmail.com)

Ukupni troškovi smještaja i prijevoza na bazi 33 osobe: 480 kn

Prijave: uz obaveznu akontaciju u iznosu od 250 kn do srijede 10. travnja 2019. ili popunjenosti

Odazivom na izlet, svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da izletu pristupa na osobnu odgovornost, te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodič ima pravo izmjene programa izleta s obzirom na objektivne okolnosti na terenu. Odazivom na izlet, svaki pojedinac dozvoljava upotrebu osobnih fotografija nastalih tokom izleta na web i Facebook stranici HPD-a Sisak.

 

Podijeli ovaj post:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Slične novosti

image00013
Obavijesti

Dan je pametniji od noći ili bahat prve dame

27. i 28.1.2018. troje planinara HPD-a Sisak boravilo je u Karavankama, planinskom masivu između Slovenije i Austrije, s ciljem da prvi dan ispenju Y grapu na Begunjščici (2060mnv; ocjena težine grape III), a drugi dan Lenuhovu grapu na Begunjskoj Vrtači (1991mnv; ocjena težine grape IV).

CIJELI ČLANAK »
20180710 130719 naslovna
Obavijesti

Triglav (7. i 8.7.2018.)

Izlet koji se trebao održati 29.6./1.7., ipak je održan protekli vikend, 7./8.7. Budući da je odluka o održavanju donesena u srijedu na sastanku, izletu su se uz organizatora pridružila još dva planinara. Sve je bilo „ad-hoc“, pa tako i cjelokupni plan. 

CIJELI ČLANAK »
image00018
Obavijesti

Triglav (23. – 24. 3. 2018.)

Počinjem frazom, kao što svaki put počinje prvim korakom:

I došao je taj dan! Dan kada je osvanula povoljna prognoza za Triglav, a to nije malo, jer taj dan ganjamo još od sredine 2. mjeseca ove godine, za kada je ovaj izlet prvotno planiran.

CIJELI ČLANAK »