3. predavanje Opće planinarske škole (28.3.2018.)

Naglasak predavanja bio je na planinarskoj opremi bez koje planinarenje vrlo brzo iz užitka može preći u nešto gore. Svaki detalj u prirodi, vremenska situacija, zahtjevnost terena traži i odgovarajuću opremu. Uz detaljnja objašnjenja što, kada i zašto upotrijebiti polaznici su mogli vidjeti, opipati i osjetiti različitost materijala i težinu opreme (odjeća, obuća, ruksaci, pomoćna sredstva). Pojašnjene su planinarske oznake, važnost praćenja markacija i strogog držanja označenih putova te različitost objekata koji se mogu koristiti u prirodi.

Tekst: Vesna Rogulja Mart

Fotografije: Ines Vuković


Podijeli ovaj post:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Slične novosti

kamp 01
Izleti

Produženi vikend na Oltarima (13. – 17.8.2020.)

Pozivamo članove HPD-a Sisak na produženi vikend na Oltarima. Pridružite nam se i osjetite tu neodoljivu, jedinstvenu čaroliju Velebita i Jadrana, spoj kupanja i planinarenja. Rijetko koje planinarsko društvo u Hrvatskoj može se pohvaliti tom jedinstvenošću u ljetno vrijeme.

CIJELI ČLANAK »
gacka
Izleti

Gacka (24.3.2019.)

Rijeka Gacka je sa svojim pritokama dugačka 61 km, iako je prije izgradnje hidroelektrane bila dugačka 100 km. Proteže se od svog izvora Tonković vrilo te se polako spušta niz područje Gackog polja primajući brojne pritoke. Odlikuje je čista bistra voda koja unatoč krševitom kraju relativno sporo teče. 

CIJELI ČLANAK »