Lisca (17.04.2017.)

Smjer ferate označen je kao iznimno zahtjevan označeni put, a visinska razlika koju je potrebno savladati na ferati iznosi 123 metra i sastoji se od pet dionica prosječne težine B/C, dok je posljednja etapa težine D/E. Ferata je najvećim dijelom dobro osigurana metalnim nožištima, klinovima pričvršćenim na stijenu i čeličnim sajlama, no na pojedinim dijelovima dobro bi došao koji klin više.

Ferata završava na 948 metara visine na Tončkovom domu sa kojega se pruža prekrasan pogled na Julijske Alpe, Karavanke, Kamniško Savinjske Alpe, Zagreb i okolna brda. Oko Tončkovog doma sve vrvi od ljudi, a osim penjanja i planinarenja moguće je uživati i u drugim aktivnostima, poput paraglajdinga, biciklizma, nogometa, košarke, roštiljanja, izležavanja na travi i sl.

Izlet smo zaokružili posjetom starom gradu Sevnici, koji je smješten na brdu iznad stare gradske jezgre, a na kraju izleta počastili smo se ukusnim kolačima te su neki isprobali čuvenu tortu Melanija.

Izletu su prisustvovali: Jasminka, Irena, Ljiljana, Maja, Ognjen, Danijel, Dino, Željko i Jasmina.

Napisala: Jasmina Fijačko


Podijeli ovaj post:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Slične novosti

P1010382
Obavijesti

Klek

02. veljače 2013.  održan je uspon planinara HPD Sisak na Klek. 

Broj sudionika: 26 

Polazak iz Siska: U 6h.

Vožnja Sisak-Zagreb-Karlovac-Ogulin-Bjelsko

CIJELI ČLANAK »
LOGARSKA DOLINA 2013 068 - kopija
Obavijesti

LOGARSKA DOLINA, KAMNIŠKO SAVINJSKE ALPE

U godišnjem planu našeg društva obavezno ljeti imamo slovenske Alpe. Ovog vikenda 20. i 21. srpnja, nas 30 krenulo je u Logarsku dolinu. Podijeljeni u dvije skupine: mlađi i „malo stariji“, očekivano smo se posložili već kod uspona uz Rinku. 

CIJELI ČLANAK »