Tragom Prvog izleta (13.04.2014.)

Lijep sunčan dan privukao je velik broj planinara na Hrastovičku goru. Svoj prilog dobrom ugođaju u Planinarskom domu Matija Filjak, dali su planinari iz Osijeka, njih 40 u svom „slavonskom štihu“, HPD-a Zrin iz Petrinje, PD Žulj iz Siska, HPD Sleme iz Zagreba, Matica iz Zagreba i Sv. Bernard iz Samobora. Hodalo se, pjevalo i plesalo do kasnih popodnevnih sati. Poseban gost je bio poznati hrvatski putopisac i filmski producent, zaljubljenik u hodanje i pisanje, Boris Veličan (pješačio je od Zagreba do Sahare, od Petrograda do Pariza…). U kratkom predavanju: Indijanci u tenisicama, Veličan je uz pomoć svog prijatelja, kazališnog, filmskog i TV  glumca ,Dušana Bućana, govorio o  njihovim iskustvima i susretima s Navaho indijancima u Americi. Jedna ekipa planinara HPD Zrin Petrinja s Veličanom je prohodala planinarsku stazu iz Zelene doline (od motela)  do planinarskog doma upoznajući gosta s prirodnim ljepotama i kulturnim znamenitostima Banovine.

Jadranka Gabriša Perković

 

 

Podijeli ovaj post:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Slične novosti

Oltari, Mali Rainac, Premuziceva staza, kolovoz 2013 092 (5)
Obavijesti

Ljeto na Oltarima

Dugo neostvarena želja – da na Oltarima provedem tjedan dana, uživajući u prvoj jutarnjoj kavi s pogledom na zavižansku maglicu i more podno planine, tišini planinskih noći i miru zvjezdanoga neba, a naravno i planinarenju Sjevernim Velebitom, konačno mi se ostvarila.

CIJELI ČLANAK »
damavand naslovna
Obavijesti

Na krovu Bliskog istoka i najvišem vulkanu Azije (21. – 29.7.2018.)

EKSPEDICIJA DAMAVAND 5671m

Jednog ranog prosinca prije par godina, pri povratku sa Sri Lanke za Zagreb, proletjeli smo iznad Damavanda. Pogled na njegov stožasti vrh prekriven snijegom, kako se zrcali u tirkiznom jezeru Lar, bio je sasvim dovoljan. Odmah sam znala da ću uskoro pohoditi ovu moćnu planinu. Jer ne doći na tako magično mjesto za mene bi bilo kao ne disati.

CIJELI ČLANAK »