Izlet Trakošćan – Ravna gora (21.3.2020.) – OTKAZANO (do daljnjega)

Na vrhu Ravne gore (694 m) nalazi se razgledna piramida visine 11 metara, a u neposrednoj blizini kapela Sveta tri kralja. Na tom dijelu nalazi se još planinarska kuća Pusti duh i planinarski dom Filićev dom. Taj dio odlikuje se širokim vidicima na dolinu Bednje, brojne brežuljke i na Maceljsko gorje.

Polazak: subota, 21. ožujka 2020. u 7.00 sati autobusom sa željezničkog kolodvora u Sisku.

Povratak: oko 17.00 sati.

Plan izleta: početna točka ovog planinarskog izleta je parkiralište hotela Trakošćan, nasuprot dvorca Trakošćan. Prilaz automobilom za one koji dolaze iz Zagreba najpogodniji je autocestom do izlaza Trakošćan kod Macelja. Prva markacija se nalazi na ulazu u šumu kod hotela Trakošćan. Ugodan put se blago penje do sela Vrbanići te kroz njega do Kotarščaka u kojem je križanje puteva. Odavde put vodi prema Paskovoj kleti, zaselku Šveci i Velikim pećinama. Od klijeti markacija vodi kroz zaselak Paski, a nakon što prođe pokraj zdenca (voda za piće), nastavlja se uspon usječenim putem do glavnoga grebena Ravne gore. Od mjesta gdje markacija izlazi na greben, lijevo je planinarska kuća Pusti duh, a desno kapela Sveta tri kralja i još malo dalje Filićev dom (PD Ravna gora Varaždin). Na vrhu, prije Filićeva doma je razgledna piramida s predivnim pogledom.

Nakon planinarenja predviđen je posjet dvorcu i parku Trakošćan. Cijena ulaznica: za odrasle 40,00 kn, za učenike 20,00 kn, za djecu do 7 godina besplatno, ulaznica u park 1,00 kn. Više o Dvoru Trakošćan i parku na www.trakoscan.hr.

Troškovi prijevoza ovise o broju prijavljenih. Prijave uz akontaciju od 50,00 kn srijedom u prostorijama Društva.

Vrijeme hodanja i zahtjevnost: planirano hodanje s odmorima je cca 5 sati. Izlet nije kondicijski i tehnički zahtjevan, prilagođen djeci i osobama u slabijoj kondiciji.

Oprema: standardna planinarska, uvjetovana vremenskim prilikama (rezervna odjeća i obuća), planinarske cipele s vibram đonom, hrana i piće iz ruksaka ili u Filićevu domu.

Organizatorica: Suzana Stanković mob. 098 913 9113

Odazivom na izlet, svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da izletu pristupa na osobnu odgovornost, te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodič ima pravo izmjene programa izleta s obzirom na objektivne okolnosti na terenu. Odazivom na izlet, svaki pojedinac dozvoljava upotrebu osobnih fotografija nastalih tokom izleta na web i Facebook stranici HPD-a Sisak.

Podijeli ovaj post:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Slične novosti

2019 10 19 Mirna 00
Obavijesti

7 slapova Mirne, Buzet, Istra

Četrdesetak planinara HPD Sisak na stazi 7 slapova Mirne, Buzet, Istra. 19.10.2019. idealno vrijeme za planinarenje toplo, oblačno, ali ovdje s puno vlage zato je bio potreban oprez zbog klizavog kamenja kroz kanjon.

CIJELI ČLANAK »