Sudnikov pohod

Domaćini su planinare dočekali kod muzeja u Samoboru i to čajem, žesticom i žemljama koje se posebno peku za taj pohod po posebnoj recepturi.

Nakon  pozdravnog govora, zahvale planinarima na tolikom odazivu i sađenja lipe povodom 90 godina PD Japetić krenulo se prema Velikom Dolu. Hodalo se od 2 i pol sata na dalje, a gore nas je čekao grah, kobasice, Portugizec i gitara pa je pala pjesma a i ples. Ove godine nije bilo harmonike kao lani jer su harmonikaši otišli na Oštrc. Dom je zatvoren jer ga preuređuju pa se sve odvijalo ispred doma. Vrijeme je bilo prekrasno pa nam nije dom bio ni potreban. Vratili smo se istom stazom, jedna grupa je otišla pojesti kremšnite, a moje društvo je odmaralo noge u parku kraj muzeja i upijalo zadnje zrake sunca. Obogaćeni novim dojmovima krenuli smo kući.

Renata Belec

 

 

Podijeli ovaj post:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Slične novosti

PC010040
Obavijesti

Izlet s prijateljima

Dugogodišnja suradnja između HPD Kapela i HPD Sisak uz pridruživanje HPD Zrin zadnjih godina, rezultirala je još jednim provedenim danom u prirodi.  U nedjelju 1. prosinca 2013. odradili smo tradicionalni izlet Planinarenje s prijateljima u organizaciji HPD Kapela odnosno njihove vodičice Jagode Šantić koja je okupila ekipu iz Zagreba. 

CIJELI ČLANAK »