Zavižan (12. – 13.6.2021.)


12.6.   

Vožnja autocestom do prijevoja Vratnik iznad Senja, oko 10 h.

Grupa 1: Izlazi na prijevoju Vratnik te hoda „standardnom“ stazom. Dolazak do Oltara oko 18 h.
Grupa 2: Vožnja do Oltara i iskorištava se dan po želji. 

13.6.  

Pospremanje pl. kuće. Polazak u 8:00 h iz kuće prema Zavižanu. Dolazak na parkiralište ispred planinarskog doma Zavižan i polazak na hodanje uz opcije: Premužićevom stazom do Rosijeve kolibe i do vrha Gromovača, šetnja oko Zavižana, posjeta Botaničkog vrta, obilazak susjednih vrhova Zavižanske kose i Vučjaka, kružna tura preko Velikog Zavižana i Balinovca… Polazak za Sisak između 16 i 16:30.

Bitne informacije

Dokumenti: Osobna, zdravstvena i planinarska iskaznica

Hrana i piće: Tokom hodanja oba dana iz ruksaka.

Zahtjevnost izleta: Prvi dan od Vratnika do Oltara 5-6 sati hoda (lagano do srednje teško). Drugi dan od Zavižana do Rosijeve kolibe s penjanjem na vrh Gromovača oko 6 sati hoda (srednje teško). Ostale opcije lakše.

Smještaj: Planinarska kuća Oltari u dvije skupne spavaonice.

Napomena:

– Nosi se dvodnevni ruksak za hodanje
– Ponijeti vreću za spavanje, naglavnu lampu
– Prilagoditi planinarsku odjeću za mogući pljusak i vjetar
– Osobni pribor za higijenu
– Obavezne gojzerice
– Zaštita od sunca (krema, šešir ili kapa)
– Na hodanje ponijeti minimalno 2 litre vode (vodu za piće si nosite za oba dana), kao i ostale napitke jer kuća nije opremljena pićem, a nema ni trgovine u blizini

Troškovi

30 kn ulaznica u NP Sjeverni Velebit

Info: Jasminka 098 195 3490 / Slavko 099 721 2761

JAVNO ZDRAVSTVO: SVI SUDIONICI IZLETA DUŽNI SU SE PRIDRŽAVATI NAPUTAKA I EPIDEMIOLOŠKIH PREPORUKA HRVATSKOG ZAVODA ZA KOJE PROPISUJU OSIGURANJE OPĆIH I POSEBNIH HIGIJENSKIH I SIGURNOSNIH UVJETA U SVEZI COVID-19, A DOSTUPNE SU NA POVEZNICI https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zaraznebolesti/koronavirus-najnovije-preporuke/

Napomena: Odazivom na izlet, svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da izletu pristupa na osobnu odgovornost, te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodič ima pravo izmjene programa izleta s obzirom na objektivne okolnosti na terenu. Odazivom na izlet, svaki pojedinac dozvoljava upotrebu osobnih fotografija nastalih tokom izleta na web i Facebook stranici HPD-a Sisak.

 

 




Podijeli ovaj post:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Slične novosti

20131020 100632
Obavijesti

JESEN NA SJEVERNOM VELEBITU

Subota 19. listopada 2013. godine,  zora nad Siskom najavila je lijep dan. Raspoloženi premda još malo sneni, „potrpali“ smo se u autobus s nešto više prtljage i prepustili u sigurne ruke našeg  vozača Iveka točno u 6:00 sati. Na ugodnoj vožnji prati nas  veliki sjajni mjesec i mami na pomalo mistična razmišljanja.

CIJELI ČLANAK »