8. pohod ŽENE u PLANINE

HPD Sisak u subotu 2.3.2024. organizira 8. pohod ŽENE U PLANINI – kretanje i vedro raspoloženje na rutu Petehovac  – Jagodina stijena – Štimčev vrh

Polazak: autobusom s parkirališta sportske dvorane Zeleni brijeg u Sisku 6 h.

U središnjem području Gorskog kotara i neposrednoj blizini grada Delnica (700 m n/v, najviši grad u Hrvatskoj), nalazi se Planinski centar Petehovac. Smješten je na platou istoimene planine na nadmorskoj visini 1035 m s kojeg pucaju vidici na Delnice, Nacionalni park Risnjak i Slovenske Alpe. Zbog svoje ljepote to je područje zaštićeno i proglašeno značajnim krajolikom.

Uspon ne pretjerano zahtjevnom planinarskom stazom uz zanimljive objekte: jama Grijalica duboka 28 m, izvor Jezerke, Mali Petohovac (1105 m), Jagodina stijena (Strma litica koja je dobila ime po djevojci Jagodi, čija je nesretna ljubav opisana u djelu Milivoja Magdića iz 1934. g. “Jagodina ljubav”).

U Planinarskom centru Petehovac moguće je okrjepiti se ponudom restorana ili hranom iz ruksaka. Povratak po trasi skijaške staze do podnožja Petehovca. Polazak iz Delnica prema Sisku najkasnije u 18:00 h.

Moguće planinarske rute:

Kraća: Planinarski dom – M. Petehovac 1105 m – Štimčev vrh 1024 m – Planinarski dom – do 3 sata

Dulja: Lovačka kuća – Črmažov vrh 1104 m (HPO) – M. Petehovac 1105 m – Štimčev vrh 1024 m – Planinarski dom – do 6 sati

Više na: https://gorja.net/putopisi/116/kruzna-tura-petehovac-stimcev-vrh-mali-petehovac-crmazov-vrh/

Oprema: standardna planinarska

Prijave srijedom u Društvu il na mob: Vlasta Žarković, 098 179 5220

 

Svaki polaznik pristupa izletu na vlastitu odgovornost te potvrđuje da ispunjava zdravstvene i fizičke uvjete za sigurno sudjelovanje.

Podijeli ovaj post:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Slične novosti

image00002
Obavijesti

Snowdonia (Wales) 29.04-01.05.2017.

Prvi maj, produženi vikend i Nacionalni park Snowdonia

Rano ujutro krećemo iz Londona prema Walesu, a na putu do tamo želimo posjetiti Pontcysyllte Aqueduct (najstariji i najduži plovni akvadukt u Velikoj Britaniji, izgrađen početkom 19 stoljeća). 

 

 

CIJELI ČLANAK »