Zavižan (13.4.2019.)

Plan puta

Mjesto polaska: Ispred željezničkog kolodvora u Sisku

Vrijeme polaska: 5:00 h

Prijevoz: Autobusom

Povratak: Između 22:00 i 23:00 sata

Okupljanje je na željezničkom kolodvoru 5 minuta ranije. Planirani dolazak do Babić siće, ulaza u Nacionalni park Sjeverni Velebit je do 10:00 sati. Od tuda kreće organizirana planinarska tura, Stazom zviri do Zavižana i od Zavižana po dogovoru na jedan od lokaliteta u blizini, na primjer Botanički vrt, vrhove Veliki Zavižan, Zavižanska kosa, Vučjak ili Balinovac. Tura završava na parkiralištu ispod planinarskog doma gdje će doći autobus.

Tko ne želi izaći na Babić sići, može se busom odvesti do parkirališta ispod Zavižana, te od tamo u samostalnoj organizaciji provesti dan prolazeći dio Premužićeve staze prema Rossijevoj kolibi, uspeti se na vrh Pivčevac, jedan od gore navedenih vrhova oko doma, ili jednostavno odmarajući u netaknutoj prirodi oko Zavižana.

Vrijeme okupljanja na parkiralištu za polazak: 16:30 h

Težina: Organizirana tura će trajati oko 4 h hoda, primjerena je za slabije hodače

Oprema: U skladu s uvjetima na terenu, obuća za hodanje – gojzerice

Hrana i piće: Iz ruksaka, minimalno 1.5 L vode

Troškovi: 100-130 kn

Informacije i prijave: Na sastanku društva srijedom uz obaveznu uplatu akontacije od 100 kn

Kontakt i informacije: Suzana Stanković – 098 913 9113

Odazivom na izlet, svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da izletu pristupa na osobnu odgovornost, te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodič ima pravo izmjene programa izleta s obzirom na objektivne okolnosti na terenu. Odazivom na izlet, svaki pojedinac dozvoljava upotrebu osobnih fotografija nastalih tokom izleta na web i Facebook stranici HPD-a Sisak.

 

Podijeli ovaj post:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Slične novosti

image00011
Obavijesti

Triglav čez Plamenice (26.8. – 27.8.2017.))

Od Aljaža do Aljaža

ili kako su mase zavoljele volšebnog[1] Gazdu

(26.8. – 27.8.2017.)

 

         Nakon svega tri sata tankog sna, troje planinara uputilo se oko 03:00 sata ujutro 26.8.2017. u Julijske Alpe s ciljem da se preko Plemenica (Bamberg) uspnu na vrh najviše slovenske planine – Triglav.[1] vȍlšēban prid. odr. -bnī; koji je čudotvoran; magičan, tajanstven, natprirodan

CIJELI ČLANAK »