Sveto brdo, 16.04.2016.

Na izlet smo krenuli u 6:00 h iz Siska. Uz odmor i kavu u Borju, u 10 h stigli smo na odredište, 350 m prije prijevoja Mali Alan na Majstorskoj cesti koja povezuje Lovinac i Obrovac. Zbog lošijeg makadamskog puta, nismo htjeli nastaviti autom nego smo odlučili ići pješice. Za 2 h smo stigli do stanova Jurjevića odakle se pružio prekrasan pogled na Sveto brdo.  Od Jurjevića do vrha nam je trebalo još 1:30 h. Na vrhu nas je dočekao jak vjetar, no to nas nije omelo da više od sat vremena uživamo u pogledima! Povratak je slijedio istim putem te je trajao 3 h.

Zadovoljni smo krenuli kući znajući da ćemo se opet vratiti na Sveto brdo!

Dragana, Goran i Marko.


 

Podijeli ovaj post:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Slične novosti

IMG-20201104-WA0000
Obavijesti

Moslavina u srcu – 31.10. 2020.

Posljednji dan listopada četvero planinara provelo je na obližnjoj Moslavačkoj gori. Prošli smo stazu Podgarić – Garić grad – Humka – vidikovac Vis. Nakon uspona asfaltiranim putom, susretom s ponekim planinarom, došli smo do Rokova izvora te nastavili prema vrhu.

CIJELI ČLANAK »
Krupa 1
Izleti

Kanjon Krupe (1.9.2019.)

Rijeka Krupa je jedan od bisera kojeg treba posjetiti. Nalazi na južnim obroncima Velebita i najveća je pritoka rijeke Zrmanje. Bistra je to i hladna planinska rijeka, a krasi ju 19 slapova. Kod izvora rijeke se nalazi istoimeni lijepi manastir iz 131. godine. Ovaj izlet je namijenjen svim planinarima, a posebno i početnicima.

CIJELI ČLANAK »