Dan rijeke Save, 01.06.2014.

Dan Rijeke Save u Hrvatskoj se do sada obilježavao u mjestima kroz koje protječe i u kojima Sava za zajednicu ima najveću važnost.

U Zagrebu, Sisku, Slavonskom brodu i Županiji održavale su se razne manifestacije od prigodnih sajmova i predavanja do vožnje tom rijekom, koja nažalost nije plovna čitavim svojim tokom.

Raznim aktivnostima željelo se potaknuti ljude, da shvate koliko je Sava uz Dunav i Dravu, kao jedna od triju najvećih rijeka koje teku kroz Hrvatsku, važna za ljude , ali i čitav ekosustav.

Mnogi gradovi nemaju rijeke, a mi Sišćani imamo tri rijeke ( Kupu,Savu i Odru) koje krase pojedine dijelove našeg grada.

Možemo biti na to ponosni.

Sisački planinari obilježili su Dan rijeke  Save šetnjom nazvanom” Hodanjem do zdravlja “.

15 planinara ( 11 iz Siska i 4 iz HPD Jelengrad iz Kutine) uputilo se u šetnju od galdovačkog  mosta nasipom uz rijeku Savu do Hrastelnice.

Drago nam je, da su nam se u ovoj šetnji pridružili planinari iz Kutine. Ugodno su nas iznenadili svojim dolaskom.

Dolaskom na nasip ugodno nas je iznenadila naša planinarka Vesna Šprajc čašicom višnjevca za dobrodošlicu.

Hodali smo prema mjestu Hrastelnica, gdje smo doživjeli još jedno ugodno iznenađenje. Naš planinar Slobodan Grabovica na nasipu ispred svoje kuće dočekao nas je osvježavajućim pićem, kao pravi domaćin. Lijepo i domišljato.

Hvala Vesni i Slobodanu na tako lijepoj gesti, koja nam je izmamila osmijeh na licu.

Dolaskom u Hrastelnicu imali smo kraći odmor uz pivu i kavu.

U šetnji i ugodnom druženju uz malo sitne kiše proveli smo 4 sata.

Na rastanku sa planinarima iz Kutine izrazili smo želju, da takvih zajedničkih druženja bude više.

Ivanka Marić

 

Podijeli ovaj post:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Slične novosti

dscn0494
Obavijesti

Sicilija i Etna 3323 m (17.-26.6.2016.)

 11 planinara HPD Sisak pridružilo se organizaciji obilaska Sicilije  i uspona na Etnu. Kratere na Etni smo obišli svi, netko planinarski, a netko uz pomoć žičare i planinarske autobuse. Organizator i vodič turneje bio je Renato Milovski iz PK Horizont iz Velike Gorice.

CIJELI ČLANAK »
20200823 110905
Obavijesti

Godišnji na planini i moru (22 – 28.8.2020.)

22.8.2020. SUBOTA

CILJ: VISOČICA

Već u 6h ujutro bili smo na autocesti prema Lici. Nakon otprilike 2.5 h ugodne vožnje prolazimo centar Gospića i nastavljamo prema Rizvanuši, u smjeru Baških Oštarija. Kroz samo selo cesta je asfaltirana, a zatim prelazimo na makadam, točnije šumarski put kojim polako napredujemo.

CIJELI ČLANAK »
LOGARSKA DOLINA 2013 068 - kopija
Obavijesti

LOGARSKA DOLINA, KAMNIŠKO SAVINJSKE ALPE

U godišnjem planu našeg društva obavezno ljeti imamo slovenske Alpe. Ovog vikenda 20. i 21. srpnja, nas 30 krenulo je u Logarsku dolinu. Podijeljeni u dvije skupine: mlađi i „malo stariji“, očekivano smo se posložili već kod uspona uz Rinku. 

CIJELI ČLANAK »