Međunarodni dan planina (11.12.2014)

Cilj mu je povećati svijest javnosti o važnosti planinskih šuma, uloge koju one imaju kao i njihovog utjecaja na prilagođavanje klimatskim promjenama.

S ovim važnim datumom za planinare upoznali smo članove društva na sastanku

 Ivanka Marić

 

Podijeli ovaj post:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Slične novosti

Image00028
Obavijesti

K2 – Trijumf i tragedija (25.09.2014)

Vrhunac obilježavanja 90 godina planinarenja u Sisku predstavljalo je gostovanje najvećeg hrvatskog alpinista Stipe Božića. U dvosatnom druženju održao je multimedijsku prezentaciju sa svog uspona na drugi vrh po visini na svijetu, smrtonosni K2, koji su obilježili i trijumf i tragedija.

CIJELI ČLANAK »
hr2
Izleti

Noćni uspon na Hrastovicu (15. i 16. 02.2014.)

Doživimo na našoj omiljenoj gori dašak mističnosti. Krenimo na noćni pohod poznatim stazama, dok nam Mjesec i zvijezde osvjetljavaju put. Hrastovička gora je poznato izletište Siščana i Petrinjaca više od stotinu godina. Otkrijmo zajedno što nas to privlači neobičnim silama. Uspon do Doma započinjemo u večernjim satima, 15.02.2014., stazom preko Paljevina. Za sve sudionike koji će nastaviti turu i drugi dan, planiran je obilazak nekoliko lokaliteta po vršnom dijelu Hrastovičke gore, ovisno o želji sudionika, hodanje do kule Pecki kroz klanac Veliki jarak.

 

Sudionici koji ne žele noćiti u domu moći će se vratiti natrag do polazišta i tako skratiti izlet na jednodnevni.

 

 Molim sudionike noćnog uspona koji će noćiti na Domu da se prijave organizatoru izleta telefonom ili na sastancima društva kako bi osigurali dovoljan broj mjesta za noćenje.

 

PS (Ovo je u slučaju velike navale.)

Hvala!

CIJELI ČLANAK »