Zatvaranje plan. kuće Oltari (3. i 4.11.2018.)

Plan puta

Polazak: u subotu u 06:00 h sa željezničkog kolodvora u Sisku (autobusom)

Povratak: nedjelja u večernjim satima

03.11. Vožnja autocestom do prijevoja Vratnik iznad Senja, oko 10 h.
Grupa 1: Izlazi na prijevoju hoda do planinarske kuće Oltari (brži hodači mogu posjetiti i vrh Jadićeva plan). Dolazak do Oltara oko 19 h.
Grupa 2: Vozi se autobusom do Oltara i iskorištava dan po želji.
Predvečer je planirano slaganje 3 metra drva, večera i druženje.

04.11. Buđenje i spremanje stvari (sve u autobus), pospremanje pl. kuće. Polazak u 8:00 h iz kuće prema Zavižanu. Dolazak na parkiralište ispred planinarskog doma Zavižan i polazak na hodanje uz opcije: Premužićevom stazom do Rosijeve kolibe i do vrha Gromovača, šetnja oko Zavižana, posjeta Botaničkog vrta, obilazak susjednih vrhova Zavižanske kose i Vučjaka, kružna tura preko Velikog Zavižana i Balinovca… Polazak za Sisak između 16 i 16:30 h.

Bitne informacije

Dokumenti: Osobna, zdravstvena i planinarska iskaznica

Hrana i piće: Tokom hodanja oba dana iz ruksaka. U subotu navečer će se naložiti vatra u pecani pa si možete ponijeti mesa/povrća za roštilj ukoliko želite.

Zahtjevnost izleta: Prvi dan od Vratnika do Oltara 5-6 sati hoda (lagano do srednje teško). Drugi dan od Zavižana do Rosijeve kolibe s penjanjem na vrh Gromovača oko 6 sati hoda (srednje teško). Ostale opcije osjetno lakše.

Smještaj: Planinarska kuća Oltari u dvije skupne spavaonice.

Napomena:

  • Nosi se jednodnevni ruksak za hodanje, a ostale stvari ostaju u autobusu/smještaju
  • Ponijeti vreću za spavanje, naglavnu lampu
  • Prilagoditi planinarsku odjeću za mogući pljusak i vjetar
  • Osobni pribor za higijenu
  • Obavezne visoke planinarske cipele za hodanje
  • Zaštita od sunca (krema, šešir ili kapa)
  • Na hodanje ponijeti minimalno 2 litre vode (vodu za piće si nosite za oba dana), kao i ostale napitke jer kuća nije opremljena pićem, a nema ni trgovine u blizini

Troškovi

Prijevoz autobusom: pokriva HPD Sisak

Ostali troškovi na licu mjesta: 30 kn ulaznica u NP Sjeverni Velebit, noćenje pokriva HPD Sisak

Organizator: HPD Sisak

Info: Marko Kotaranin (tel: 095 909 7245, mail: marko.kotaranin@gmail.com)

Napomena: Odazivom na izlet, svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da izletu pristupa na osobnu odgovornost, te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodič ima pravo izmjene programa izleta s obzirom na objektivne okolnosti na terenu. Odazivom na izlet, svaki pojedinac dozvoljava upotrebu osobnih fotografija nastalih tokom izleta na web i Facebook stranici HPD-a Sisak.

Podijeli ovaj post:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Slične novosti

image10
Obavijesti

Paklenica (05.08.2016.)

 Dan pobjede i Domovinske zahvalnosti troje planinara HPDa Sisak s prijateljima je proslavilo  odlaskom na Paklenicu do Ramićevih dvora pa evo par fotki! Šaljemo pozdrave i puse Sisku (našim dragim planinarima) iz Zadra!

Renata i Berislav Belec

CIJELI ČLANAK »
DSC05796
Izleti

Bjelolasica (11.7.2020.)

Bjelolasica je najviša planina Gorskog Kotara. Vrh Kula visok je 1534 m. Dobila je ime po uskom svijetlom hrptu koji se ističe iznad šumskog pojasa, osobito kad je pod snijegom.

CIJELI ČLANAK »