Doček Nove godine na Oltarima

Oni koji su za to imali mogućnost, došli su na Oltare još u subotu, 29.12.2012., jer su vodiči ovog izleta došli ranije, otvorili i zagrijali dom, te ga pripremili za ugodan boravak.

U subotu, 29.12., kad smo se gotovo svi okupili, obišli smo i pozdravili naše susjede, prošetali smo do Turinskog Krča i lagano se spustili kroz šumu do naše planinarske kuće. Na večer smo okitili bor i dali svečanu notu prostoru našeg dnevnog boravka. Igrala se već pomalo zaboravljena igra „čovjeće ne ljuti se“ i kartala bela. Bilo je smijeha do suza, a često se za utjehu spominjala ona stara „tko nema sreće u kartanju, ima u ljubavi“.

U nedjelja, 30.12. su Marica, Lovro i Slavko otišla na Zavižan i vratili se u predvečerje, dok se ostali dio ekipe uputio „Balogovom stazom“ preko Pandora, Glavaša do Babić Dolca, zatim se popeli na Planu, gdje smo kao uvijek bili dobrodošli i počašćeni u Marinovoj kući. Spustili smo se zavižanskim putem do Oltara, laganim hodom ovu smo stazu obišli za 4 sata. Ekipa sa Zavižana se vratila sjajeći zadovoljstvom, prepričavajući nam kakvu su čaroliju netaknute snježne bjeline doživjeli.

U ponedjeljak, 31.12. prošetali smo šumskom stazom do svetišta u Krasnom. Iako je hotel bio zatvoren imali smo sreće jer nam je ljubazni mladić otvorio objekt i počastio nas medicom i kavom, a mi smo pokupovali malo suvenira i veselo se vratili na Oltare. Tada su nam se pridružila i zadnja 4 člana ekipe, te su uslijedile pripreme za doček Nove 2013.

Bilo je svega na našem blagdanskom stolu, pobrinuli smo se svi zajedno da ništa ne nedostaje. Na doček Nove došli su nam i naši mali susjedi iz Markovića, Ružica i Marinko sa svojom majkom.

Novu godinu smo dočekali veselo, a Boro i njegova gitara zaslužili su posebnu pohvalu. Većina nas se vratila u Sisak slijedeće popodne, dok je 6 planinara uživalo u ljepoti planine još jedan dan. Vrijeme je bilo sunčano i toplo, bez snijega, a povratak u magloviti i kišni Sisak potvrdio nam je da svakako moramo doči i dogodine.

Podijeli ovaj post:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Slične novosti

im02
Izleti

Grintovec (13/14.08.2016.)

Kamniško-Savinjske Alpe ime duguju gradiću Kamniku koji se nalazi u njihovom južnom podnožju te rijeci Savinji kojom su omeđene sa sjeverne strane. Gotovo pravilno, protežu se u smjeru istok-zapad s vrhovima iznad 2000 m.n.v. – Ojstrica, Planjava, Brana, Turska gora, Skuta, Grintovec, Jezerska i Kokrška Kočna.

Cilj našeg uspona je njihov najviši vrh – vrh Grintovec (2558 m.n.v.).

CIJELI ČLANAK »