Doček Nove godine na Oltarima

Oni koji su za to imali mogućnost, došli su na Oltare još u subotu, 29.12.2012., jer su vodiči ovog izleta došli ranije, otvorili i zagrijali dom, te ga pripremili za ugodan boravak.

U subotu, 29.12., kad smo se gotovo svi okupili, obišli smo i pozdravili naše susjede, prošetali smo do Turinskog Krča i lagano se spustili kroz šumu do naše planinarske kuće. Na večer smo okitili bor i dali svečanu notu prostoru našeg dnevnog boravka. Igrala se već pomalo zaboravljena igra „čovjeće ne ljuti se“ i kartala bela. Bilo je smijeha do suza, a često se za utjehu spominjala ona stara „tko nema sreće u kartanju, ima u ljubavi“.

U nedjelja, 30.12. su Marica, Lovro i Slavko otišla na Zavižan i vratili se u predvečerje, dok se ostali dio ekipe uputio „Balogovom stazom“ preko Pandora, Glavaša do Babić Dolca, zatim se popeli na Planu, gdje smo kao uvijek bili dobrodošli i počašćeni u Marinovoj kući. Spustili smo se zavižanskim putem do Oltara, laganim hodom ovu smo stazu obišli za 4 sata. Ekipa sa Zavižana se vratila sjajeći zadovoljstvom, prepričavajući nam kakvu su čaroliju netaknute snježne bjeline doživjeli.

U ponedjeljak, 31.12. prošetali smo šumskom stazom do svetišta u Krasnom. Iako je hotel bio zatvoren imali smo sreće jer nam je ljubazni mladić otvorio objekt i počastio nas medicom i kavom, a mi smo pokupovali malo suvenira i veselo se vratili na Oltare. Tada su nam se pridružila i zadnja 4 člana ekipe, te su uslijedile pripreme za doček Nove 2013.

Bilo je svega na našem blagdanskom stolu, pobrinuli smo se svi zajedno da ništa ne nedostaje. Na doček Nove došli su nam i naši mali susjedi iz Markovića, Ružica i Marinko sa svojom majkom.

Novu godinu smo dočekali veselo, a Boro i njegova gitara zaslužili su posebnu pohvalu. Većina nas se vratila u Sisak slijedeće popodne, dok je 6 planinara uživalo u ljepoti planine još jedan dan. Vrijeme je bilo sunčano i toplo, bez snijega, a povratak u magloviti i kišni Sisak potvrdio nam je da svakako moramo doči i dogodine.

Podijeli ovaj post:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Slične novosti

IMG 20170822 094213
Izleti

Medvednica – Ponikve (24. 10. 2021.)

Medvednica ili Zagrebačka gora izvor je brojnih planinarskih staza.

Ovaj put, posjetit ćemo njezin jugozapadni dio – staze oko livade Ponikve.

Livada je lako dostupna i smjestila na 500 m nadmorske visine. Stanište je četiri vrste zaštićenih orhideja, a presjecaju je i tri potoka. U njenoj blizini su smješteni Planinarski dom Glavica i poznata špilja Veternica.

CIJELI ČLANAK »
Image03
Obavijesti

Prohodana Premužićka (24.-26.7.2014)

Devet planinara: Ivica zvani Šuco (organizator) i Anica ( vodiči), Marica, Lili, Slavko i Renata –  članovi HPD Sisak, Vlasta i Vlado – članovi HPD Zrin i Ivan –  član HPD Željezničar, uputilo se u osvajanje Premužićeve staze.

CIJELI ČLANAK »