Crni vrh i Kamenjak (11.07.2015.)

Crni Vrh ubraja se među vrhove istočnog dijela skupine Obruča, jer se izdiže u području koje je prirodan nastavak niza vrhova iznad Grobničkog polja.

Kamenjak je mala osamljena skupina vapnenačkih litica što se dižu iz šume iznad istočne strane Grobničkog polja. Područje Crnog vrha i Kamenjaka smatra se širom okolicom Platka, jer su svi glavni prilazi orijentirani na Platak.


PLAN izleta:

Planirane su dvije grupe hodača uz vodiče iz PD Kamenjak iz Rijeke.

Polazak sa željezničkog kolodvora u Sisku u 6 sati. Planirani dolazak na Platak je između 8 i 8:30,  gdje nas čekaju domaćini iz PD Kamenjak koji su ponudili dva vodiča.

Za jaču grupu hodača planirana je kružna staza s obilaskom 2 vrha Crni Vrh (1335 m) i Primorski Klek (1210 m). Za slabiju grupu hodača planiran je uspon na Jasenovice (746 m).

Nakon okupljanja obadvije grupe na Platku, slijedi zajednički uspon na Kamenjak (838 m) i nakon toga povratak u Sisak.

Vodiči: Marija Medved, 098 465 726 i Ljubica Matijašević, 091 563 2075

 

 

Napomena: Odazivom na izlet, svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da izletu pristupa na osobnu odgovornost, te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodič ima pravo izmjene programa izleta obziromna objektivne okolnosti na terenu.

 

Podijeli ovaj post:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Slične novosti

20161210 103912
Obavijesti

Zimski Zavižan

Vikend 10. i 11. prosinca 2016. održan je 10. tradicionalni izlet HPD Zrin-a iz Petrinje – uspon na Zavižan. Ukupno je bilo 12 planinara, od toga 4 naša člana. Odabrali smo stazu od Alana pa Premužićevom stazom do Zavižana. Usput smo obišli Seravski vrh i Crikvenu te uživali u prekrasnom danu uz panoramske vidike na sve strane. 

CIJELI ČLANAK »