DOLOMITI, 15 -21.7.2017.

Nismo vidjeli nikog od bogatih i slavnih koji već detljeća dolaze u Cortinu vidjeti i biti viđeni. Mi smo u 9,00 napuštali ovaj gradić stješnjen između masiva Tofane, Faloria i Cristalla, obilazili vrhove u okolici, a vračali se u kasno popodne i predvečerje.

Posebni su Dolomiti. Nije bez razloga cijeli planinski lanac pod posebnom zaštitom UNESCO-a i svrstan u Svjetsku baštinu.

Zovu ih i „blijede planine“, po kamenu dolomitu, karbonatnim stijenama karakterističnog oblika i boje.

Gdje nam je bilo najljepše? Teško se odlučiti, vidjeli smo tek djelić Dolomita.

Da li su to:

       kružni trekking oko Tre Cime di Lavaredo,

       Monte Paterno, poznat po tragičnim događajima iz prvog svjetskog rata, gdje su i danas vidljivi ostaci rata: tuneli, bunkeri, rovovi,

       Tofana di Mezzo,

       Monte Cristallo,

       Lago del Sorapis,

       Lago Misurina,

       Langazuoi Pizo, muzej 1. svjetskog rata na Passo di Falzarego,

       Dolina Val de Fanes.

U Dolomitima smo uživali u prekrasnim krajolicima strmih litica, vertikalnih stijena, dubokih i dugih dolina, brojnim jezerima, a samo djelić te ljepote pogledajte u fotografijama u prilogu.

Branka Dimov

Nastavak galerije pogledajte ovdje: https://photos.app.goo.gl/QNO5kYMyT6amC2Zz2

Podijeli ovaj post:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Slične novosti

gacka
Izleti

Gacka (24.3.2019.)

Rijeka Gacka je sa svojim pritokama dugačka 61 km, iako je prije izgradnje hidroelektrane bila dugačka 100 km. Proteže se od svog izvora Tonković vrilo te se polako spušta niz područje Gackog polja primajući brojne pritoke. Odlikuje je čista bistra voda koja unatoč krševitom kraju relativno sporo teče. 

CIJELI ČLANAK »
125430674 1957355894406620 4602336656442775008 n
Obavijesti

‘Prek Kolci’ do Hahlića

Trebao je ovo biti najprije izlet Vihoraškim putem na Bijele stijene pa usput provjeriti novobnovljeni dom u izvedbi arhitekta- planinara Ivana Juretića koji je osmislio divna drvena skloništa Ždrilo i Šugarska duliba, ali je pretežito kamena podloga puta što je valja većinom preskakivati i ispenjavati, u vremenskim uvjetima cjelotjedne magle i vlagom presvučenog kamenja ispala preriskantna i neugodna za dugotrajno hodanje.

CIJELI ČLANAK »