7.4.2024. 41. tradicionalni pohod “Tragom prvog izleta HPD Sisak”

Tradicionalno se ovaj izlet održavao prvi vikend u travnju što je unazad nekoliko godina kvarilo kišno vrijeme, pa je izlet odgađan za jesen. Ove godine prekrasan sunčan dan, temperature iznadprosječne, čak ljetne oraspoložile su nas da krenemo prema vrhu Hrastovačke gore iz više smjerova, već prema preferencijama i mogućnostima: iz Hrastovice preko vodovoda ili sv. Duha, Kule ili Paljevina, tu je i Josina staza, dok se manja grupa odlučila za najdulju turu iz Petrinje preko Turkovića vrela i sv. Duha odakle su i prvi planinari krenuli u svoj pohod.

Kod planinarskog doma “Matija Filjak” organizirano je druženje planinara iz prijateljskih društava PD Djed iz Hrvatske Kostajnice koji su uvijek dragi gosti, HPD Topusko koji su kao mlado društvo prvi puta s nama zahvaljujući našoj školarki Maji i naših domaćina HPD Zrin iz Petrinje koji su nas rado ugostili u svom domu. Kuhale su se kobasice, hladila nas piva, a Tanja se ove godine pobrinula za muziku da bude još veselije, te da osim čavrljanja bude i plesa. Našoj Mrvi smo zapjevali “sretan ti rođendan “, a prošetali smo i do vidikovca iznad Gornje Bačuge. Druženje je trajalo do popodnevnih sati, te je u nekoliko sati naišlo stotinjak planinara.

Ako postoji savršen dan, onda je to to!

Podijeli ovaj post:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Slične novosti

dolomiti 7 2017 036
Obavijesti

DOLOMITI, 15 -21.7.2017.

Zovu je i Kraljicom talijanskih Dolomita, a nas 5 članova HPD Sisak, pridružilo se planinarima HPD Zagreb – Matica i HPD Kapela i uputilo upravo tamo, u Cortinu d´Ampezzo.

 

CIJELI ČLANAK »