Ljeto na Oltarima

Kažu da su najvrednije stvari u životu – besplatne. Tako ja doživljavam svoje odlaske u planinu. Bilo je u tih tjedan dana i zvjezdanih noći u kojima smo otvorili dušu, zaboravili na sve što nas tamo daleko u Sisku mući i opterećuje. Izmjenjivali su se sunce, magla, kiša, ali vrijeme nije bilo problem da mi, koji smo se zatekli na Oltarima, iskoristimo svaki trenutak za svoje zadovoljstvo.

Već kod dolaska u Kalić – drago nam mjesto za uživanje u moru, povici i pozdravi ekipe koju nismo tu očekivali – Domagoj, Dajana, Željka, Drago, mahali su nam i dočekali nas radosno. Sad smo već bili ekipa od 8 planinara, a dogovori za aktivnosti odmah su uslijedili:

  1. Radovi na uređenju planinarske kuće: popločiti ulaz pred WC-om i ugraditi novi stolić pored umivaonika, obzidati prostor za roštiljanje ( kad bude loše vrijeme).
  2. Planinarenje: popeti se na Mali Rainac, Premužićevom do Rossijeve kolibe, Veliki Zavižan, Babić Dolac, Plana – sve smo to realizirali.
  3. Navečer druženje na terasi za našim novim prekrasnim stolom, a „ majstore od roštilja“ imamo.

U četvrtak došli su Ante, Blaža i Gaš – pridružili se veseloj ekipi.

Brzo je prošlo ovih tjedan dana, a slike pokazuju samo dio one radosti i zadovoljstva, koje smo ponijeli sa sobom.

Sastavila: Branka Dimov

 

 

Podijeli ovaj post:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Slične novosti

im02
Izleti

Grintovec (13/14.08.2016.)

Kamniško-Savinjske Alpe ime duguju gradiću Kamniku koji se nalazi u njihovom južnom podnožju te rijeci Savinji kojom su omeđene sa sjeverne strane. Gotovo pravilno, protežu se u smjeru istok-zapad s vrhovima iznad 2000 m.n.v. – Ojstrica, Planjava, Brana, Turska gora, Skuta, Grintovec, Jezerska i Kokrška Kočna.

Cilj našeg uspona je njihov najviši vrh – vrh Grintovec (2558 m.n.v.).

CIJELI ČLANAK »
100601-dani save
Obavijesti

Dan rijeke Save, 01.06.2014.

1.lipnja obilježavamo Dan rijeke Save sa susjedima u Sloveniji, BIH i Srbiji, državama kroz koje ova rijeka protječe i koje su uz Hrvatsku prije četiri godine potaknule obilježavanje ” Savskog dana. “

CIJELI ČLANAK »
Image23
Obavijesti

Grobničke Alpe

Iako je zvanični izlet otkazan, organizatori i jedan zainteresirani planinar su odlučili iskoristiti vikend i posjetiti ove atraktivne planinarske putove i vrhove.

CIJELI ČLANAK »