LOGARSKA DOLINA, KAMNIŠKO SAVINJSKE ALPE

Neki od nas, natovareni teškim ruksacima teže su savladali ovih prvih 500 m.n.v., ali dolaskom do doma na Okrešlju, sve se brzo zaboravilo. Naša A ekipa nastavila je uspon na Kamniško sedlo i Branu, a slijedeći dan Tursku goru, Skutu i Turskim žlijebom natrag prema Okrešlju – nezamislivo teška odredišta za nas „livadare“.

Mi smo uživali u usponima na Savinjsko i Kamniško sedlo, a zadovoljstvo  koje smo pri tom osjećali i ljepota koju smo upijali svim čulima, dijelom je zabilježena na fotkama u prilogu. Svatko od nas odredio je svoje mogućnosti, te se pridružio grupi čiji cilj je mogao ostvariti. Bilo je i onih koji su uživali u okolici doma na Okrešlju s pogledom na vrhunce koje više ne mogu dohvatiti.

Logarska dolina sve nas je ispunila mirom, a pri povratku kući autobus se napunio osmijesima i srećom.  U planini povezali smo se s prirodom i sami sa sobom, zaboravili na svakodnevne probleme, opustili se i napunili baterije do nekog novog uspona.

 

 

Podijeli ovaj post:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Slične novosti

20161210 103912
Obavijesti

Zimski Zavižan

Vikend 10. i 11. prosinca 2016. održan je 10. tradicionalni izlet HPD Zrin-a iz Petrinje – uspon na Zavižan. Ukupno je bilo 12 planinara, od toga 4 naša člana. Odabrali smo stazu od Alana pa Premužićevom stazom do Zavižana. Usput smo obišli Seravski vrh i Crikvenu te uživali u prekrasnom danu uz panoramske vidike na sve strane. 

CIJELI ČLANAK »
gacka
Izleti

Gacka (24.3.2019.)

Rijeka Gacka je sa svojim pritokama dugačka 61 km, iako je prije izgradnje hidroelektrane bila dugačka 100 km. Proteže se od svog izvora Tonković vrilo te se polako spušta niz područje Gackog polja primajući brojne pritoke. Odlikuje je čista bistra voda koja unatoč krševitom kraju relativno sporo teče. 

CIJELI ČLANAK »