LOGARSKA DOLINA, KAMNIŠKO SAVINJSKE ALPE

U godišnjem planu našeg društva obavezno ljeti imamo slovenske Alpe. Ovog vikenda 20. i 21. srpnja, nas 30 krenulo je u Logarsku dolinu. Podijeljeni u dvije skupine: mlađi i „malo stariji“, očekivano smo se posložili već kod uspona uz Rinku. 

LOGARSKA DOLINA 2013 068 - kopija

Neki od nas, natovareni teškim ruksacima teže su savladali ovih prvih 500 m.n.v., ali dolaskom do doma na Okrešlju, sve se brzo zaboravilo. Naša A ekipa nastavila je uspon na Kamniško sedlo i Branu, a slijedeći dan Tursku goru, Skutu i Turskim žlijebom natrag prema Okrešlju – nezamislivo teška odredišta za nas „livadare“.

Mi smo uživali u usponima na Savinjsko i Kamniško sedlo, a zadovoljstvo  koje smo pri tom osjećali i ljepota koju smo upijali svim čulima, dijelom je zabilježena na fotkama u prilogu. Svatko od nas odredio je svoje mogućnosti, te se pridružio grupi čiji cilj je mogao ostvariti. Bilo je i onih koji su uživali u okolici doma na Okrešlju s pogledom na vrhunce koje više ne mogu dohvatiti.

Logarska dolina sve nas je ispunila mirom, a pri povratku kući autobus se napunio osmijesima i srećom.  U planini povezali smo se s prirodom i sami sa sobom, zaboravili na svakodnevne probleme, opustili se i napunili baterije do nekog novog uspona.

 

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email