Istočna Medvednica: Gorščica i Lipa (26.1.2019.)

Za sve one kojima je ova varijanta pre kratka i bez izazova, postoji mogućnost odlaska do Velike Peći stazom koja je interesantna, ali i tehnički zahtjevna i neosigurana.

Plan puta: u 08:00 polazak iz Siska, ispred željezničkog kolodvora

Vožnja unajmljenim autobusom na relaciji Sisak – Vidovec, u trajanju od sat i pol, i u povratku vožnja od Planine Donje do Siska.

Planinarska tura: Vidovec – Gorščica – Velika Peć – Rog (Strmina) 709 m – planinarski dom Lipa – Planina Donja, sveukupno 4 – 5 sati hoda. Brzina hodanja i odmori biti će prilagođeni grupi.

Težina izleta: izuzevši dionicu do Velike Peći, izlet nije zahtjevan osim malo strmijeg spusta s Lipe u Planinu Donju. Od Vidovca do Gorščice imamo sat i pol hoda, a do doma Lipa još sat vremena. S Lipe se spuštamo do autobusa u Planini Donjoj, za što treba još sat vremena. Dionica do Velike Peći je zahtjevna, potrebna je dobra kondicija i vještina jer put nije osiguran, a traje oko sat vremena.

Obuća i odjeća: čvrste nepromočive gojzerice, gamaše, odjeća u skladu s vremenskim uvjetima, ponijeti zaštitu od vjetra, kiše, sunca… planinarski štapovi preporučeni.

Prehrana: iz ruksaka ili u planinarskom domu Lipa.

Prijevoz: prijevoz je planiran unajmljenim autobusom, cijena je na bazi minimum 30 planinara i iznosi 65,00 Kn, a na 40 planinara cijena je 50,00 kn. Napomena: s manjim brojem od 30 planinara ne mogu se pokriti troškovi te ukoliko bude manji broj izlet će se otkazati.

Prijave i informacije: srijedom na sastanku društva ili vodiču na mob: 099 6777 208

Organizator: HPD Sisak

Vodiči: Edita Ciglenečki i Ivica Turković


Odazivom na izlet, svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da izletu pristupa na osobnu odgovornost, te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodič ima pravo izmjene programa izleta s obzirom na objektivne okolnosti na terenu. Odazivom na izlet, svaki pojedinac dozvoljava upotrebu osobnih fotografija nastalih tokom izleta na web i Facebook stranici HPD-a Sisak.

Podijeli ovaj post:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Slične novosti

p7020054
Obavijesti

Srednji Velebit (02/03.07.2016.)

 Na izletu je sudjelovalo 12 planinara iz 3 planinarska društva: HPD Siska, HPD Zrina i HPD Pogledića. Krenuli smo u subotu u 5,30 h sa željezničkog kolodvora u Sisku s dva vozila (kombi i osobni automobil).

CIJELI ČLANAK »
20200823 110905
Obavijesti

Godišnji na planini i moru (22 – 28.8.2020.)

22.8.2020. SUBOTA

CILJ: VISOČICA

Već u 6h ujutro bili smo na autocesti prema Lici. Nakon otprilike 2.5 h ugodne vožnje prolazimo centar Gospića i nastavljamo prema Rizvanuši, u smjeru Baških Oštarija. Kroz samo selo cesta je asfaltirana, a zatim prelazimo na makadam, točnije šumarski put kojim polako napredujemo.

CIJELI ČLANAK »