Crikveničko vinodolskim stazama

Odabirem Stazu litica uz pomoć članova PD Strilež iz Crikvenice. Detalnjije upute daje nam mladi vodič Marin. Opciju hodanja  Vidikovac Slipica-Stazom litica-vidikovac Pridva-Antovo –Blaškovići (oko 6h)nadopunjujemo usponom iz centra Bribira do vidikovca Slipica. (za zagrijavanje) Crikveničani nas hrabre, poslije uspona samo grebenska staza, pogledi …

Oblačno nebo nam uskraćuje vidike, ali bijeli vrh Obzove na Krku me podsjeća na neke prošle pohode.Hodamo s pogledom na jezero Tribalj, ushićeni snježnim vrhovima Velebita i Gorskog kotara. Česte promjene izgleda staze, od kamenjara i hladovine planinske škare do planinskih livada, čine je dinamičnom i zanimljivom Kod raskršća za Grižane dio ekipe odlučuje se spustiti i produžiti do Crikvenice. Ostatak zagrijanih nastavlja stazom litica, spajamo se na stazu kamenih stuba i dolazimo do vidikovca Pridva. Razgledamo , Marin nam objašnjava i počinje spust. Iz  Blaškovića bus će nas prevesti do Crikvenice. Malo okrijepe za tijelo.

38 Sisčana provelo je ugodno planinarsko druženje i hodanje s članovima PD Strilež iz Crikvenice, koji su  svojom ljubaznošću, planinarskom kulturom oplemenili naše zajedničko planinarenje.

Crikveničani, hvala Vam, bili ste divni,dođite nam. Provest ćemo vas pitomim obroncima Hrastovačke gore.

Marija Medved

Podijeli ovaj post:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Slične novosti

Image20
Obavijesti

SVETA GERA ILI TRDINOV VRH, 6.3.2016.

Koju planinu posjetiti za vikend? Razmatralo je to nas nekoliko u srijedu poslije sastanka. Željeli smo hodati neku novu stazu i ići tamo gdje do sada nismo bili. Zamolili smo našu dragu i iskusnu planinarku Vesnu Poljak za prijedlog i odlučili se za Žumberačko gorje, ali sa slovenske strane.

CIJELI ČLANAK »