Crikveničko vinodolskim stazama

Odabirem Stazu litica uz pomoć članova PD Strilež iz Crikvenice. Detalnjije upute daje nam mladi vodič Marin. Opciju hodanja  Vidikovac Slipica-Stazom litica-vidikovac Pridva-Antovo –Blaškovići (oko 6h)nadopunjujemo usponom iz centra Bribira do vidikovca Slipica. (za zagrijavanje) Crikveničani nas hrabre, poslije uspona samo grebenska staza, pogledi …

Oblačno nebo nam uskraćuje vidike, ali bijeli vrh Obzove na Krku me podsjeća na neke prošle pohode.Hodamo s pogledom na jezero Tribalj, ushićeni snježnim vrhovima Velebita i Gorskog kotara. Česte promjene izgleda staze, od kamenjara i hladovine planinske škare do planinskih livada, čine je dinamičnom i zanimljivom Kod raskršća za Grižane dio ekipe odlučuje se spustiti i produžiti do Crikvenice. Ostatak zagrijanih nastavlja stazom litica, spajamo se na stazu kamenih stuba i dolazimo do vidikovca Pridva. Razgledamo , Marin nam objašnjava i počinje spust. Iz  Blaškovića bus će nas prevesti do Crikvenice. Malo okrijepe za tijelo.

38 Sisčana provelo je ugodno planinarsko druženje i hodanje s članovima PD Strilež iz Crikvenice, koji su  svojom ljubaznošću, planinarskom kulturom oplemenili naše zajedničko planinarenje.

Crikveničani, hvala Vam, bili ste divni,dođite nam. Provest ćemo vas pitomim obroncima Hrastovačke gore.

Marija Medved

Podijeli ovaj post:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Slične novosti

132271857 409219873648006 1034417922743942503 n
Obavijesti

Svetom brdu na zimski solsticij

Zašto je baš Sveto brdo sveto za razliku od ostalih brda, gora i planina koje nemaju tako posvećen naziv? Potražila sam odgovor uoči svog drugog po redu pohoda na njegov vrh (1752 mnv), ali sam pronašla jedino u PDF-u dostupno izvješće, odnosno, digitalno prenesen članak iz časopisa u autorstvu nekog svećenika koji se povodom izleta tadašnjeg kardinala Kuharića, poneke časne sestre i općenito odabranih crkvenih predstavnika na upravo taj vrh Velebita, potrudio objasniti njegovo značenje.

CIJELI ČLANAK »
image00002
Obavijesti

Mount Kilimanjaro, 5895 m

Dvadeset članova ekspedicije na Kilimanjaro iz 11 planinarskih društava diljem Hrvatske, u organizaciji VG Horizont, jednog je srpanjskog poslijepodneva poletjelo iz Zagreba koji je zakuhao na 35°C.

 

 

CIJELI ČLANAK »