Bjelolasica (11.7.2020.)

Bjelolasica je najviša planina Gorskog Kotara. Vrh Kula visok je 1534 m. Dobila je ime po uskom svijetlom hrptu koji se ističe iznad šumskog pojasa, osobito kad je pod snijegom.

DSC05796

Dugačka je 7 km, obiluje prostranim gustim šumama prošaranim vapnenačkim stijenama i livadama. Sa vrha se pružaju prekrasni vidici.

Polazak: subota (11.7.) u 6.00 ispred Željezničkog kolodvora

Povratak: oko 20.00 sati

Plan hodanja: 4-5 sati

Staze će biti odabrane ovisno o vrsti prijevoza . Ukoliko će biti angažiran minibus za uspon je predviđena staza iz Begova Razdolja, a za spust preko planinarskog skloništa Jakov Mihelčić i Jančarice do Matić Poljane. Zaustavljanje kod planinarskog doma u Tuku. U slučaju prijevoza vlastitim automobilima uspon započinje na Matić Poljani, a tu se i vraćamo. Staze nisu tehnički zahtjevne. Savladavamo visinsku razliku oko 500 m. Brzina hodanja bit će prilagođena grupi.

Odjeća prilagođena vremenskim uvjetima, slojevito

Dokumenti: Osobna, zdravstvena i planinarska iskaznica

Hrana: iz ruksaka ili prema dogovoru u nekom od ugostiteljskih objekata.

Troškovi: trošak prijevoza + osobni troškovi

Informacije: na sastanku društva

Organizator izleta: Vesna Šprajc mob. 0995930448

Vodič: Anica Šandrk mob. 0989282068

U slučaju lose vremenske prognoze izlet će biti otkazan.

Odazivom na izlet, svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da izletu pristupa na osobnu odgovornost, te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodič ima pravo izmjene programa izleta s obzirom na objektivne okolnosti na terenu. Odazivom na izlet, svaki pojedinac dozvoljava upotrebu osobnih fotografija nastalih tokom izleta na web i Facebook stranici HPD-a Sisak.

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email