2008-2012

U periodu  2008. – 2012. godine broj članova društva se kontinuirano održava na razini preko 200 članova. 2011. godina je završila sa 250 uplaćenih članarina.

O velikoj aktivnosti društva u navedenom periodu najviše govore podaci o realiziranim planinarskim izletima i broju učesnika na njima. Ostvareno je 369 izleta u kojima je učestvovalo 4834 planinara.

Obilježene su dvije obljetnice iz povijesti društva:

2008. obilježena je  25–ta obljetnica I. izleta na Hrastovičku goru sa 150 učesnika iz raznih krajeva naše domovine: Petrinja, Pakrac, Slavonski Brod, Zagreb, Sisak…
2009. obilježavanje 85 godina planinarenja u Sisku

Osim toga, društvo kontinurano sudjeluje u društvenom životu lokalne zajednice  s ciljem promicanja aktivnosti HPD Sisak, upoznavanja građana Siska s djelatnošću društva, te poticanja zainteresiranih na uključivanje u rad društva. Planinarenje nije samo osvajanje planinskih vrhova, to je stil i način života kojim u suvremenim uvjetima nastojimo oplemeniti naše životne aktivnosti. To ostvarujemo putem sredstava javnog informiranja, predavanja, izložbi, uređivanjem izložbenog panoa u prolazu kod bivše Grame, te putem web stranice društva.

Također u lokalnom tjedniku objavljuju se članci o impresijama s planinarskih izleta, čime se građanima grada Siska želi prenijeti neposredno proživljeno iskustvo izleta, neponovljiv doživljaj prirode, susretima u prirodi, te potaknuti pojedince da iskuse sve lijepe i manje lijepe strane planinarenja. Učestvovali smo  na akcijama organiziranih od strane grada: Sajam cvijeća – svake godine uređujemo namjenjeni prostor na Sajmu cvijeća, obilježili smo Europski tjedan mobilnosti u gradu Sisku za što smo dobili Zahvalnicu od grada Siska- Zajednica tehničke kulture grada Siska, Kestenijada u Kostajnici i Hrastovici, Keltska noć.

Društvo aktivno sudjeluje na izletima organiziranim od strane ostalih planinarskih društava sa kojima održavamo prijateljske i bliske odnose.

U ovom periodu ostvareni su i neki od planinarskih pohoda koje ubrajamo u važnije uspone u kojama su sudjelovali članovi društva. O ovim usponima detaljnije možete pročitati u sekciji „Najvažniji usponi“.