Crikveničko vinodolskim stazama

Odabirem Stazu litica uz pomoć članova PD Strilež iz Crikvenice. Detalnjije upute daje nam mladi vodič Marin. Opciju hodanja  Vidikovac Slipica-Stazom litica-vidikovac Pridva-Antovo –Blaškovići (oko 6h)nadopunjujemo usponom iz centra Bribira do vidikovca Slipica. (za zagrijavanje) Crikveničani nas hrabre, poslije uspona samo grebenska staza, pogledi …

Oblačno nebo nam uskraćuje vidike, ali bijeli vrh Obzove na Krku me podsjeća na neke prošle pohode.Hodamo s pogledom na jezero Tribalj, ushićeni snježnim vrhovima Velebita i Gorskog kotara. Česte promjene izgleda staze, od kamenjara i hladovine planinske škare do planinskih livada, čine je dinamičnom i zanimljivom Kod raskršća za Grižane dio ekipe odlučuje se spustiti i produžiti do Crikvenice. Ostatak zagrijanih nastavlja stazom litica, spajamo se na stazu kamenih stuba i dolazimo do vidikovca Pridva. Razgledamo , Marin nam objašnjava i počinje spust. Iz  Blaškovića bus će nas prevesti do Crikvenice. Malo okrijepe za tijelo.

38 Sisčana provelo je ugodno planinarsko druženje i hodanje s članovima PD Strilež iz Crikvenice, koji su  svojom ljubaznošću, planinarskom kulturom oplemenili naše zajedničko planinarenje.

Crikveničani, hvala Vam, bili ste divni,dođite nam. Provest ćemo vas pitomim obroncima Hrastovačke gore.

Marija Medved

Podijeli ovaj post:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Slične novosti

vrhovi-feature
Izleti

Čvrsnica (13. – 15.9.2019.)

Park prirode Blidinje nalazi se na sjeveru Hercegovine u području visokog gorja središnjih Dinarida. Obuhvaća područje planinskih masiva Čvrsnice i Vrana povezanih udolinom Dugim poljem i Blidinjskim jezerom. Park je omeđen kanjonima Doljanke sa sjevera, Neretve s istoka, Drežanke s juga i obroncima Vrana sa zapada.

CIJELI ČLANAK »
IMG-20200821-WA0010
Obavijesti

Obavijest za planinare

Zbog sanitarnih uvjeta do daljnjega odgađamo sastanke u našim prostorijama. Uvjeti nisu zdravstveno sigurni i primjereni boravku osoba. U potrazi smo za privremenim rješenjem u vidu prostora za održavanje sastanaka te ćemo Vas na vrijeme obavijestiti.

CIJELI ČLANAK »
132271857 409219873648006 1034417922743942503 n
Obavijesti

Svetom brdu na zimski solsticij

Zašto je baš Sveto brdo sveto za razliku od ostalih brda, gora i planina koje nemaju tako posvećen naziv? Potražila sam odgovor uoči svog drugog po redu pohoda na njegov vrh (1752 mnv), ali sam pronašla jedino u PDF-u dostupno izvješće, odnosno, digitalno prenesen članak iz časopisa u autorstvu nekog svećenika koji se povodom izleta tadašnjeg kardinala Kuharića, poneke časne sestre i općenito odabranih crkvenih predstavnika na upravo taj vrh Velebita, potrudio objasniti njegovo značenje.

CIJELI ČLANAK »