Planinarska kuća Oltari

Oltari su maleno mjesto na Sjevernom Velebitu.Tiho i neprimjetno se nastanilo u našim srcima.zarobilo nas ljepotom, ispunilo mirom, radošću, ,nestvarnim pogledima na otoke Krk, Prvić, Kvarnerski zaljev, Učku…U tom zaustavljenom vremenu nalazi se planinarska kuća Oltari, kojom upravlja naše planinarsko društvo.

oltari111

Oltari se nalaze se na velebitskoj  cesti Senj –  Krasno- Otočac ,udaljeni su 18 km od primorskog mjesta Sv. Juraj, 10 km od poznatog svetišta Krasno, 10 km od granice Nacionalnog Parka Sjeverni Velebit, te 18 km od Zavižana. U prostoru koji koristimo  u vrijeme naseljenosti bila je smještena škola za djecu Oltara i susjednih sela: Rakite, Tuževac, Turinski Krč, Pandore, Staze, Rukavine…

Kuća raspolaže sa dvije sobe u kojima je moguće smjestiti 26 osoba, te još 10 na strunjačama. Pored soba imamo uređenu kuhinju sa mogućnosti korištenja vode iz cisterne, te dva WC-a, hodnik i terasu sa koje su lijepi vidici na more i otoke. U svim prostorijama ima struje.  Za spavanje je potrebno donijeti vreću za spavanje. Grijanje u sobama je na drva. Kuća nije opskrbljena hranom i pićem.

U planinarskoj kući mogu boraviti planinari članovi HPD „Sisak“ i članovi planinarskih društva sa podmirenom članarinom za tekuću godinu. 

U planinarskoj kući planinari su dužni pridržavati se odredbi kućnog reda, te se u sobe ne može ulaziti u planinarskoj obući, nego je potrebno  ponijeti rezervnu obuću ( papuče, tenisice).

Planinarska kuća je Rješenjem Ureda državne uprave u Ličko-Senjskoj županiji kategorizirana kao smještajni objekt, soba i dvije spavaonice, ukupno kapaciteta 26 ležaja.

Sukladno odredbama Zakona o boravišnoj pristojbi obvezni smo u roku 24 sata prijaviti/odjaviti svaki dolazak planinara uredu TZ Senj.

Ključevi planinarske kuće nalaze se u Sisku, te je potrebno najaviti boravak planinara u planinarskoj kući, kako bi osigurali dežurstvo, te Turističkoj zajednici Senj prijavili svaki boravak planinara u planinarskoj kući.

Kontakt osoba:

Slavko Didović, email: didovic.slavko@gmail.com, mob: 099 721 2761

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email