Komna (SLO) (25/26.03.2017.)

Od Bohinjskog jezera staza vodi do doma na Komni (48 serpentina- 3 h ). Dom je opskrbljen hranom i pićem. Pogledi na Bohinjsko jezero i dvjetisućnjake:Bogatin, Lanževica, Mahavček, Lepa Komna, Spodnja Komna. Uspon na neki od nabrojanih vrhova, ovisno o vremenskim prilikama.

 

komna pozimi

 

PLAN:

25.03.2017.

Polazak ispred željezničkog kolodvora u Sisku U 05:30. Dolazak u Bohinj oko 09:30. Priprema za uspon prema domu na Komni (1520m, oko 3 h hoda). Uspon počinje od Koče pri Savici, gdje postoji teretna žičara kojom se mogu poslati ruksaci u dom, gdje je predviđeno noćenje. Poslije podne obilazak terena oko doma i vježbe korištenja opreme (cepin i dereze) za one koji žele na Lanževicu (2003m) i Bogatin(1977m).

26.03.2017.

Uspon na vrh Lanževice (oko 3 h hoda). U povratku uspon na Bogatin (svatko prema svojim mogućnostima). Ostali  članovi u obilazak lakših ruta oko doma. Poslije podne povratak u dom i povratak u Bohinj.

NAPOMENE:

Dom ima grijanje u sobama i opskrbljen je hranom i pićem. Vreće za spavanje nisu neophodne.

Cijena prijevoza oko 170 KN

Cijena noćenje: 14 – 18 EUR.

Oprema koja se preporučuje, ali nije obavezna:

– skijaške naočale

– sunčane naočale

– štapovi (sa velikim krpljicama)

– cepin

– dereze

– krplje

Vodič, informacije i prijave: Drago Jagarčec – Đino  098 910 5567 ili u prostorijama Društva

Napomena: Odazivom na izlet, svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da izletu pristupa na osobnu odgovornost, te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodič ima pravo izmjene programa izleta obziromna objektivne okolnosti na terenu.


Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email