HPD Sisak

Istra, Buzet: Staza sedam slapova (19.10.2019.)

Mirna4

Polazak autobusa iz Siska do Buzeta s predviđenim dolaskom do 9:00 sati. U 9:30 krećemo na Stazu sedam slapova. Nakon Komarovog mosta započinje blagi uspon na kojem prolazimo pored prva tri slapa, uključujući i najviši slap rječice Drage (Pivke), a po strmijem usponu izlazimo iz kanjona i nailazimo na četvrti slap poslije kojeg nastavljamo prema napuštenim zaseocima Blatne Vasi – Glistonija i Šćaveti, prvo prelazeći Dragu preko Napoleonovog mosta te kroz Kuhare dolazimo u obnovljeno staro selo Kotli gdje je predviđena dulja pauza za ručak i odmor, kao i za razgled stare vodenice i petog slapa jednostavnog imena Slop. Povratak prema Buzetu uz obilazak posljednja dva slapa te par gaženja brzaka rijeke Mirne. U 18:30 sati predviđen je polazak prema Sisku.

Vrijeme hoda i zahtjevnost: 6 – 7 sati/16 km - kondicijski i tehnički umjereno zahtjevno

Troškovi prijevoza ovise o broju prijavljenih.

Prijava sudjelovanja izletu uz akontaciju (100 kn) srijedom u Društvu ili telefonom/porukom u popodnevnim satima.

POLAZAK: subota, 19. 10. 2019. u 5 sati autobusom sa željezničkog kolodvora u Sisku

POVRATAK: iz Buzeta oko 18:30 sati

OPREMA: Standardna planinarska, uvjetovana vremenskim prilikama (rezervna odjeća i obuća ), planinarske cipele s vibram đonom (staza može biti prilično mokra i skliska), a za gaženje brzaka vodonepropusna obuća, te pričuvna obuća, rezervne čarape i ručnik, hrana i piće iz ruksaka

ORGANIZATOR: Anica Šandrk, 098 92 82 068

Fotografije u najavi: Mile Marinković

NAPOMENA:

Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje kako ispunjava neophodne zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, ispunjava tehničke uvjete, prihvaća plan izleta, izletu pristupa na vlastitu odgovornost, da će se u skladu sa planinarskom etikom pridržavati plana izleta i uputa vodiča.

Vodič izleta je dužan ne voditi osobe bez odgovarajuće opreme, kao ni osobe za koje smatra da nisu sposobne savladati očekivane napore.


Početna stranica

Kontakti

HPD SISAK

Ivana Meštrovića 32

44000 Sisak

HRVATSKA

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.